verschillende soorten lego
Lifestyle

De verschillende soorten Lego

Lego is er voor bijna iedereen en is nog altijd enorm populair bij kinderen. Naast de classic Lego zijn er nog veel meer soorten Lego. Je kunt veel van de onderstaande soorten Lego bij Top1Toys bestellen. Dus laten we snel kijken welke soort jij de volgende keer gaat kiezen.

Duplo

Dit is de Lego voor de allerkleinsten. De stukjes zijn twee keer zo groot zodat de kleine kinderen hier niet in kunnen stikken omdat ze alles in hun mond willen stoppen. Ook zijn de Duplo stukken makkelijker om in elkaar te zetten. Duplo is gemaakt voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar.

Creator Lego

Er zijn twee soorten van Creator Lego. Met Creator Lego 3 in 1 kun je drie verschillende bouwprojecten maken met de onderdelen van een set. De Lego Creator sets komen vaak ook met de bekende minifiguurtjes, die Lego extra leuk maken. Er zijn kleine Lego Creator stukken die relatief goedkoop zijn. Maar je kunt ook een waanzinnig transportschip kopen van maar liefst meer dan 1200 onderdelen. Genoeg om te ontdekken dus!

Star Wars

Voor de Star Wars fans is er een speciale Legosoort. Maar ook als je de ruimtevaart gewoon heel tof vindt, is deze Legosoort wel wat voor jou! Je kunt allemaal onderdelen van de Star Wars films nabouwen. Welk ruimteschip ga jij nabouwen? De meeste sets komen ook met echte Star Wars figuurtjes zodat je er ook mee kunt spelen als het bouwwerk af is.

Technisch

Technisch Lego is net even anders. Deze sets zijn voor wat oudere kinderen, sommige sets zijn vanaf ongeveer 7 jaar en andere vanaf ongeveer 10 jaar. Hoe hoger de leeftijd, hoe moeilijker het bouwpakket is. Met Lego Technic bouw je bijvoorbeeld hoogwerkers na waarmee je na die tijd ook nog kunt spelen. Maar je kunt de hoogwerker ook verbouwen tot een sleepwagen! Zo zijn er veel machines die je kunt bouwen met Lego Technic. Daarom is deze soort eigenlijk voor iedere leeftijd leuk.

Speed Champions Lego

En als laatste hebben we de soort voor de snelheidsduivel. Als je van auto’s en de formule 1 houdt, dan is Speed Champions Lego echt wat voor jou. Je kunt stoere racewagens nabouwen en er de juiste stickers op plakken. In de Lego set vind je zelfs accessoires zoals een jerrycan, helm, een sleutel en natuurlijk de coureur. In een formule 1 set vind je alles wat bij de formule 1 hoort, de fans, de cameraman en zelfs het podium. Er is zelfs een Lego set van Max Verstappen. Zo kun je de hele wedstrijd van Max Verstappen meespelen. Ben jij klaar voor de volgende race?

Dit vind je misschien ook leuk...