in gold we trust
Fashion Trends

Wat zijn de drie populaire streetwear merken van 2022?

De term ‘streetwear’ is er een die ooit duidelijk werd gedefinieerd als ‘een onflatteuze kledingstijl bestaande uit grafische T-shirts, wijde broeken en sneakers’. Nu is het een stuk lastiger om het vast te pinnen, vooral omdat deze stijl mainstream is geworden en sneakers vandaag de dag bijvoorbeeld door iedereen gedragen kunnen worden. Haute couture en urban fashion zijn nu grotendeels niet meer van elkaar te onderscheiden, waardoor het idee dat mensen over wat een streetwear merk hadden niet meer klopt. En dus wordt het tijd om eens naar populaire streetwear merken te kijken zoals Black Bananas en In Gold We Trust.

Black Bananas

Black Bananas wil met zijn ontwerpen mensen inspireren met invloeden vanuit de hele wereld De kleding van Black Bananas is comfortabel, maar fashionable en gemaakt van een goede kwaliteit. De designs zijn altijd grafisch en vaak uitbundig, waardoor het wordt gedragen door mensen met een uitgesproken stijl. Productioneel gezien is de kwaliteit hoog.

Zo zijn de prints die te zien zijn op de kleding van Black Bananas niet op de stof gedrukt, zoals bij heel veel andere merken, maar in de stof zelf. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en voor een nog comfortabelere pasvorm. Black Bananas zorgt ervoor dat ze voorop lopen wat betreft trends en ontwikkelingen in de mode-industrie. Ze hebben er daarom voor gekozen om niet 2 keer per jaar een collectie uit te brengen, maar 4 keer. Om er zeker van te zijn dat ze voortdurend vernieuwend zijn brengen ze ook zogenaamde ‘flashdrops’ uit. Dit zijn elke maand een aantal nieuwe ontwerpen en / of stijlen.

In Gold We Trust

Vijf jaar geleden gaven de broers Erik & Victor Franzel een modeshow met de Hollandse Gouden Eeuw als thema, de getoonde items in deze show werden in één klap een favoriet, waarna In Gold We Trust al snel een gevestigde naam werd. Het merk heeft grote stappen gemaakt in binnen- en buitenland. Artiesten zoals Future, Chris Brown, Jebroer, Snelle, 6ix9ine zijn gezien met het merk. Ondanks de internationale allure blijft In Gold We Trust de stad Amsterdam trouw. In Gold We Trust is in wezen een Nederlands streetwear label met roots in sportkleding en tailoring, dus met een duidelijke knipoog naar beide disciplines in de collecties. Deze collecties zijn gemaakt voor de toekomst, zodat het aanspreekt bij de jeugd, die een exclusieve sneaker en een hoodie koopt om de ‘street credit’ te krijgen die ze willen.

Iceberg

Iceberg is een naam die je niet zo vaak meer hoort als vroeger. En dat is jammer. Het Milanese merk werd opgericht in 1974, en het lijkt erop dat het label rijp is voor een comeback. Iceberg was bedoeld als een luxe sportkleding label door de twee ontwerpers Giuliana Marchini en Jean-Charles de Castelbajac, die beiden een voorliefde hebben voor het schreeuwerige postmodernisme van pop-art. Iceberg nam die stijl aan en vermengde het met de schitterende levensstijl van de oorsprong van de Italiaanse Riviera Romagnola, gelegen aan de Adriatische kust van het Zuid-Europese land. De echte cultstatus begon echter, zoals veel Italiaanse labels uit die tijd, toen het werd gedragen door mensen die jonger waren dan voor wie het oorspronkelijk bedoeld was. Nu is het label, hoewel het nooit echt is verdwenen, erin geslaagd de modewereld opnieuw op te schudden met prachtige collecties. 

Dit vind je misschien ook leuk...