herenmode voor het najaar van 2021
Beauty & Style Fashion Trends

De trends op het gebied van herenmode voor het najaar van 2021

Korte broeken en slippers zijn weer opgeborgen nu de herfst is begonnen en de winter voor de deur staat. Elk seizoen wisselen de trends op het gebied van mode, bij mannen mode iets minder snel dan bij vrouwen mode, en is het leuk om te kijken of jouw kledingkast nog items mist voor dit najaar. Wij keken bij experts als Bos Men Shop om jou te kunnen vertellen wat de trends zijn op het gebied van herenmode voor het najaar van 2021!

Als er één kleur is die de herfst- en winter collecties van 2021 domineert dan is het wel de kleur rood. En dan hebben we het over echt fel rood. Dit najaar is rood het nieuwe zwart en zien we dat merken deze kleur op allerlei manieren in hun collecties doorvoeren. Duik dus maar eens in je kledingkast, misschien heb je nog rode items liggen die je eigenlijk had afgeschreven… maar nu dus weer mogen. Wat we wel zien als men de kleur rood gebruikt in een outfit is dat dit basic is, de kleur spreekt al voor zich. Neem bijvoorbeeld een basic tee van Alan Red t-shirts en combineer deze met een rode chino broek.

In de mode hunkert men naar warmte en comfort

Misschien komt het door de pandemie, of misschien door onze hunkering naar warmte en comfort, maar dat is precies wat we in de wintercollecties voor heren terug zien. Aan de ene kant zijn zachte stoffen nog nooit zo hot geweest, bijvoorbeeld bij een Stone Island winterjas. Aan de andere kant mogen mannen deze winter er wat kleurrijker bij lopen en zijn de normaal vrij donkere kledingstukken kleurrijker en drukker dan ooit. 

Het varsity jack is terug van weggeweest

Sportswear blijft een doorgaande trend in modeland. Waar een trainingsbroek vroeger werd gezien als een item dat je gebruikt als je gaat sporten, is dit type broek sinds begin dit jaar een steady onderdeel in de collecties van veel merken. Die trend zet dus door en in die trend komt daar een belangrijk nieuw item bij: het varsity jack. 

Sportief en opvallend

Het varsity jack is een jas die we kennen uit de Amerikaanse sportstadions, met zijn vaak wollen body en leren mouwen. Dit type jas is sportief, door de kleuren en daarnaast vaak opvallend door de patches die erbij passen. Daarnaast is een varsity jacket ook erg praktisch en houdt het je lekker warm. 

We noemde hem hierboven al: de chino broek. Dit is een van de meest voorkomende modellen wat betreft de broeken voor heren deze winter, naast de eerder genoemde sportieve jogging pants. Een geruite chino broek is een eyecatcher die je combineert met basic items zoals een overhemd of coltrui. Dit zijn vrij formele combinatiemogelijkheden. Een geruite broek kan ook gecombineerd worden met een basic longsleeve polo en een spijkerjack. Kortom, je kunt er alle kanten mee op: sportief of klassiek.

De zogenaamde monochrome outfits

Een monochrome outfit is een outfit die uit slechts één kleur bestaat. Bij een monochrome outfit mag gespeeld worden met een klein dessin. Zolang het maar in één kleur is. Een bruine broek met ruit ga je bijvoorbeeld veel in het straatbeeld zien. Combineer zo’n broek of geruite pantalon met een bruine coltrui en bruine suéde schoenen. Ook in een volledig donkerblauwe of donkergroene monochrome outfit loop je er stijlvol bij dit najaar!

Dit vind je misschien ook leuk...