kleding-verkopen
Beauty & Style Fashion Advise

De ideale (minimale) kledingkast

Hoe vaak kijk jij wel niet in je kledingkast en kan je niks vinden om aan te doen, omdat alles door elkaar hangt en er geen ruimte is voor al je lievelings items. Dit is een struggle die ertoe kan leiden dat jij op een gegeven moment door alle bomen het bos niet meer kan zien en vergeet dat je sommige kledingstukken überhaupt hebt liggen. Het creëren van een minimale kledingkast, kan helpen om jou weer te laten inzien welke kleding echt belangrijk is voor jou en zal ook kunnen helpen om in te zien of je echt nieuwe kleren nodig hebt. Met de volgende tips kan jij je eigen minimale kledingkast creëren, door bijvoorbeeld kleding verkopen of het doneren van je kleding en zal je jezelf uiteindelijk erg dankbaar zijn voor deze gemaakte move.

Keuzes maken

Hoe vaak doe je bepaalde items nu echt aan? Vraag je dit eens af en waarschijnlijk kom je er op deze manier achter dat je sommige kledingstukken alleen voor de sier in je kast hebt liggen, omdat je ze ‘misschien’ nog wel eens zou aantrekken. Bij het creëren van jouw minimale kledingkast, is het dan ook van belang om afscheid te nemen van kleding die je bijna, of misschien zelfs nooit meer aandoet. Zo creër je ruimte voor jouw lievelings items en zul je snel zien of er misschien nog iets ontbreekt.

Opgeruimd staat netjes!

Mocht jij nu de drang hebben gekregen om vaarwel te zeggen tegen al de kleding die je niet meer aandoet, denk dan ook goed na met wat je met al deze kleding wil gaan doen. Er zijn genoeg mogelijkheden om jou kledingstukken een nieuw leven in te blazen en er ook nog een centje mee te verdienen. Denk maar aan platforms als, United Wardrobe, Vinted, Marktplaats of The Next Closet. Kleding verkopen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, als je het maar voor de juiste prijs aanbiedt. Als je nu iets goeds wil doen voor de samenleving, kan je ook denken aan het doneren van jouw kleding aan bijvoorbeeld het Leger des Heils. Zij zullen erg blij zijn met jouw gedoneerde kleding en geven het weer een tweede leven aan mensen die het echt nodig hebben.

Sterk blijven

Wanneer het je is gelukt om afscheid te nemen van bepaalde kledingstukken, is het de kunst om jouw kledingskast zo opgeruimd mogelijk te houden. Een goede tip hierbij is, om sterk te blijven en elke keer wanneer je iets nieuw wil kopen eerst gaat nadenken over welk kledingstuk je dan vaarwel zal moeten zeggen…

Dit vind je misschien ook leuk...