mooiste bezienswaardigheden van Los Angeles
Lifestyle Travel

Hoogtepunten van Los Angeles

Veel mensen hebben een rondreis door Amerika op de bucketlist staan. Van oudsher staat Amerika ook bekend om ‘The American Dream’. Bij je rondreis kan een bezoek aan Los Angeles natuurlijk niet ontbreken. In dit artikel zetten we de mooiste bezienswaardigheden van Los Angeles voor je op een rijtje, zodat jij tijdens je bezoek ook écht alle hoogtepunten van Los Angeles te zien krijgt.

Los Angeles

Los Angeles ligt aan de westkust van Amerika. Officieel heet de stad City of Los Angeles, maar in de volksmond wordt het afgekort tot LA. De stad is met zo’n 4 miljoen inwoners de grootste van de staat Californië en qua grootte de 2e stad van Amerika.

In 1542 werd het gebied ontdekt door de Portugezen. Vanaf 1769 kwam de regio in Spaanse handen. De nederzetting ‘El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula’ (vertaling: ‘Het Dorp van Onze Vrouwe de Koningin der Engelen van de Rivier van Porciúncula’) is op 4 september 1781 gesticht door de Spaanse gouverneur van Las Californias. In 1821 werd Los Angeles ingelijfd bij Mexico. Van 1846 tot 1848 woedde de Mexicaans- Amerikaanse oorlog. Daarna kwam Los Angeles weer in Amerikaanse handen.

In 1850 werd Los Angeles officieel een stad en in datzelfde jaar werd Californië toegelaten tot de Verenigde Staten van Amerika, als 31e staat.

Top 8 een rijtje: de mooiste bezienswaardigheden van Los Angeles

Maar wat moet je nou echt gezien hebben in Los Angeles?

  • 1. In Los Angeles vind je het hart van de filmindustrie: Hollywood. Een bezoekje aan het iconische Hollywood sign kan natuurlijk niet ontbreken. Oorspronkelijk waren de letters reclame voor het land dat daar te koop was en stond er Hollywoodland. Sinds 1949 onderhoudt de Kamer van Koophandel in Amerika deze letters en zijn de laatste 4 letters eraf gehaald. In 1978 zijn de letters het symbool van Hollywood geworden, omdat Hollywood 75 jaar bestond. Er worden verschillende dagtochten naar de letters georganiseerd, zodat je ook achter de letters kunt komen.
  • 2. Zoals gezegd is Hollywood het hart van de filmindustrie, dus als je er toch bent kun je net zo goed een bezoek brengen aan de filmstudio’s van Warner Bros en Universal. Hier worden de grote kaskrakers gemaakt. Boek snel je rondleiding om de wereldberoemde filmsets te zien!
  • 3. Rodeo Drive is een ware toeristische trekpleister. Het is een walhalla voor shoppingfanaten, waar je vele luxe winkels vindt. 
  • 4. Venice Beach Skatepark is zo’n plek die voor veel mensen bekend is van films en televisie. Ook al ben je zelf geen skater, je kijkt hier op deze prachtlocatie je ogen uit. 
  • 5. Waan je in je favoriete TV serie van de jaren 90 en poseer bij een strandwachthuisje net zoals in Baywatch. 
  • 6. Naast het skaten, staat Venice Beach waarschijnlijk nog meer bekend om het surfen. Venice Beach is ‘the place to be’ voor surfers en skaters. De wijk heeft goede chille vibes en de golven zijn er geschikt! 
  • 7. Ook zo bekend uit films en series is de Santa Monica Pier. Wat je misschien niet wist is dat deze bekende pier het eindpunt is van de bekende route 66. Op de bier vind je een typisch Amerikaanse kermis. 
  • 8. Ben je avontuurlijk ingesteld, dan is een helikoptervlucht boven Beverly Hills en Hollywood iets voor jou. In 20 minuten zie je mooie vergezichten en wie weet spot je zelfs wel een filmster!

Nog veel meer te doen in Los Angeles

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in Los Angeles, maar dan zou dit artikel veel te lang worden. Mocht je op citytrip naar LA gaan, zoek dan lekker op internet voor meer inspiratie. Een te gekke reis gewenst!

Dit vind je misschien ook leuk...