kleding verkopen
Lifestyle Work

Kleding verkopen in vijf stappen

Heeft het jou altijd al leuk geleken om een eigen kleding merk op de markt te zetten? Dan is deze blog perfect voor jou! We geven je namelijk vijf stappen die je kunt volgen om kleding te beginnen te verkopen. Lees nu verder en begin direct!

1. Een idee

Voordat je kunt beginnen met het ontwerp van je kleding, is het goed om na te denken over het grotere plaatje. Tegenwoordig is kleding namelijk niet meer slechts iets dat je draagt, door een bepaald merk te dragen, maak je onderdeel uit van een community. Hoe leuk is het als jij zo’n community weet te creëren? Om je idee goed te realiseren, denk je na over huidige trends of algemene interesses van je, zodat je klanten weet te binden.

2. Designs

Nu je idee staat, kun je je gaan focussen op het échte leuke gedeelte van het maken van je kleding, namelijk het ontwerp. Of je nou kiest voor excentrieke kleding die je niet overal ziet, of een simpele hoodie met je logo – zodra je jouw kledingstuk echt voor je hebt liggen, ben je enorm trots. Probeer na te denken over welke kleuren momenteel in zijn, maar ook over wat past bij jouw centrale idee, zodat je zeker weet dat geïnteresseerden ook tot aanschaffen overgaan.

3. Fabricatie

Vroeger was het een logische keuze om de goedkoopst mogelijke optie te kiezen voor de fabricatie van je kleding, maar vandaag de dag is dat niet meer helemaal het geval. Er is namelijk veel kritiek op kleding uit bepaalde landen, omdat men zegt dat hiervoor kinderarbeid wordt ingezet, iets wat jouw bedrijf natuurlijk niet aan doet. Dit is overigens niet het enige puntje van je fabricatie: de kwaliteit van je kleding is ook erg belangrijk.

4. Webshop

Is jouw kleding gemaakt, dan is het tijd om je te richten op de promotie hiervan. Natuurlijk laat je via social media al het één en ander zien, maar voor de aankoop zelf zal je klant terecht moeten kunnen op je webshop. Het is daarom goed om te kijken naar partners die een Magento webshop laten maken volgens jouw wens, zoals Best4U! Zo verkoop je je kleding op een manier die past bij je oorspronkelijke idee.

5. Beginnen maar!

Het inlezen is nu officieel klaar: tijd om tot actie over te gaan! Door dit stappenplan te volgen, zul je als merk snel slagen. Waar kunnen we onze hoodie bestellen? 

Dit vind je misschien ook leuk...