sandalen
Beauty & Style Fashion Trends

De populairste dames schoenen zonder hak

Wil je meer weten over de verschillende soorten schoenen voor dames? Inclusief schoenstijlen en de meest actuele stijlen voor dames? Nou, zoek niet verder! In onderstaande blog gaan we de verschillende soorten schoenen voor vrouwen bekijken. Van sneakers tot enkellaarsjes tot ballerina’s, en tot minder bekende schoenstijlen. Daarbij keken we naar merken als Remonte om te zien wat populair is.

Hoeveel verschillende soorten damesschoenen zijn er eigenlijk? Laten we zeggen genoeg. Vergeet niet dat er om de paar jaar een nieuwe schoenstijl opduikt. Er zijn ondertussen zoveel schoenstijlen voor dames, van casual tot fancy, trendy tot klassiek, laag tot hoog. Elk schoentype heeft een andere uitstraling en doel. Veel ervan passen overal bij en zijn geschikt voor verschillende outfits en gelegenheden.

Sneakers met veters zijn de meest voorkomende sneakers die je in winkels en aan damesvoeten vindt. Zoals de naam al doet vermoeden, worden ze geleverd met schoenveters die de schoenen strak aan je voeten houden.

Sneakers werden voor het eerst ontwikkeld rond 1870. Ze stonden bekend als gymschoenen. Deze schoenen hebben sindsdien een andere functie gekregen, namelijk die van fashion statement. Aan het begin van de 21e eeuw zijn sneakers echte wereldwijde favorieten geworden. Koop een paar in het wit, want het is de optimale kleur voor schoenen die overal bij passen!

Instapsneakers, oftewel slip-ons

Vind je het strikken van schoenveters tijdrovend voor je drukke levensstijl, dan zijn slip-on sneakers perfect voor jou. Lage en veterloze schoenen zijn gemakkelijk te dragen en aan te trekken dankzij de elastieken die in de zijkanten zijn gestikt. Deze stijl van damesschoenen gaat terug tot 1847 toen de eerste slip-ons (of loafers) werden gemaakt. Door de jaren heen is de stijl vertakt in verschillende vormen.

Sandalen

Dit type schoeisel is het toonbeeld van een casual stijl. Er kunnen een aantal banden zijn of slechts één. Slide sandalen dateren uit verschillende millennia, met bijvoorbeeld de oude Romeinen die ze trots op hun voeten droegen. De populariteit kwam echter veel later: in de jaren zestig. Griekse sandalen werden oorspronkelijk gemaakt voor oude Romeinse soldaten en gladiatoren. Ze zijn ontstaan ​​als platte sandalen die zijn samengesteld uit verschillende banden die zich om de voet, enkel en soms rond de kuiten wikkelen. Deze sandalen, vaak gemaakt van runder- of hertenleer, gebruiken de materialen die afkomstig zijn uit die gladiatoren tijd.

Slippers

De zomer zou niet compleet zijn zonder slippers! Dit meestal platte schoeisel dat wordt samengehouden door een Y-vormige teen string, en ook wel “stringsandalen” genoemd, is een andere stijl die inspiratie haalt uit de oudheid. Leuk weetje: wist je dat slippers worden beschouwd als het oudste type schoeisel? Ja, de oude Egyptenaren droegen ze al in 4000 voor Christus!

De Amerikaanse flip-flop-rage begon echter in de jaren zestig. Toen maakte het Braziliaanse merk Havaianas de plastic teenslipper weer cool en deze zijn nu niet alleen een strand item, maar een must-have in de schoenenkast en sporttas van elke vrouw! 

Ballerina’s

Als het gaat om comfort en stijl komt niets in de buurt van ballerina’s. De naam doet denken aan de geschiedenis, die teruggaat tot de 16e eeuw. Dit soort schoenen voor dames werden gemaakt voor ballerina’s. Terwijl schoenen met hak de ballerina’s in populariteit inhaalden, worden ze vandaag de dag nog steeds veel gedragen. Populaire ballerina’s van dit moment hebben een spitse of amandelvormige neus. Dit is een geweldige optie voor schoenen zonder hakken voor exclusievere gelegenheden.

Dit vind je misschien ook leuk...