Beauty & Style Hair

Haar tips: eerste hulp bij krullend haar

Een mooie volle bos krullen is iets om jaloers op te zijn. Heb jij krullend haar? Het krijgen van complimenten over je haar is dan vast niets nieuws. Een fijne boost voor je zelfvertrouwen natuurlijk, maar niemand ziet dat jij diezelfde ochtend letterlijk en figuurlijk met het handen in het haar zat. Je bent immers niet met dit kapsel uit bed gestapt. Krullen kunnen onvoorspelbaar, eigenwijs en pluizig zijn. Een “good hairday” is dus zeker niet vanzelfsprekend en vergt gemiddeld veel tijd. Weet jij even niet meer wat je met de eigenwijze krullen aan moet? Geen paniek, hier volgen een aantal effectieve tips:

1. Ga regelmatig naar de kapper

Hiermee bedoelen we uiteraard niet dat je elke week de kapper binnen moet lopen om jouw kapsel weer prachtig in model te krijgen. Wel is het aan te raden om om de zes tot acht weken de schaar weer eens in jouw krullenbos te laten zetten. Je eigen haar knippen is hierbij niet verstandig, want dit geeft bij krullen vaak niet het gewenste resultaat. Om veerkrachtige en gezonde krullen te krijgen, dient het haar namelijk op een bepaalde manier geknipt te worden. Je eigen haar knippen na het zien van je verwilderde kapsel is dus niet de oplossing. Laat dit over aan een ervaren (krullen)kapper.

2. Gebruik voedende haarproducten

Krullend haar gaat vaak samen met droog haar. Dit komt doordat het beschermlaagje van het haar bij mensen met krullend haar open staat. Hierdoor gaat vocht snel verloren en wordt het minder snel opgenomen. Voedende, hydraterende haarproducten zijn dus geen overbodige luxe. Gebruik een conditioner bij het wassen van je haren en verwen je haar eens wekelijks met een voedend haarmasker. Je krullen zullen je dankbaar zijn!

3. Was je haar niet te vaak

Wanneer je gezegend bent met krullend haar, wordt aangeraden om je haar niet meer dan twee keer per week te wassen. Krullen zijn namelijk erg afhankelijk van de natuurlijk geproduceerde oliën van de hoofdhuid. Door je haar veelvoudig te wassen, zullen deze natuurlijke oliën afnemen en de krullen droog worden. Uiteraard wil je niet met vies haar rondlopen en vet haar voorkomen. Omdat vuil en vet zich niet snel ophoopt bij krullend haar, zal vet haar veroorzaakt worden door iets anders. Spoel je bijvoorbeeld de shampoo en conditioner wel goed uit? Vet haar voorkomen kan dus ook zonder je haar dagelijks te wassen.

Dit vind je misschien ook leuk...