puntjes-knippen
Beauty & Style Hair

Wel of niet je eigen haar knippen en verven?

Op sommige momenten kan het niet anders. Je hebt echt geen tijd voor een bezoekje aan de kapper of door het coronavirus zijn alle kapsalons gesloten. Ondertussen blijft je haar groeien en wordt de uitgroei steeds zichtbaarder. Op een moment sta je door frustratie met de handen in het haar. Er zit niets anders meer op dan de schaar en haarverf zelf in handen te nemen. Dit zijn de do’s en don’t van je eigen haar knippen en verven:

Knippen

Do: leer puntjes knippen
Bij lang haar is het niet zo ingewikkeld om de haargroei goed bij te houden. Er bestaan verschillende sites en filmpjes waarin piekfijn wordt uitgelegd hoe je de gespleten puntjes van je haar knipt. Houd wel in de gaten dat wanneer je een slag in je haar hebt, het belangrijk is om jaar haar de stijlen of nat te maken om een goed resultaat te bereiken.
Do: gebruik kappersscharen en kammen
Het is niet verstandig om je haar te knippen met een keukenschaar. Om een goed en professioneel resultaat te bereiken kun je het best scharen en kammen gebruiken van een goede kwaliteit. Informeer bij kappers of kijk op websites voor kappersscharen en kammen.
Do: verzorg de haarpunten
Om gespleten haarpunten en haarschade te voorkomen, is het belangrijk om goed voor je haar te zorgen. Gebruik bijvoorbeeld een conditioner of haarmasker om de haarpunten weer een boost te geven.
Don’t: knip je haar niet te snel
Een nieuw kapsel is niet altijd nodig. Kijk eens in de spiegel of het echt van belang is de schaar erin te zetten. Het is immers heel lastig om de achterkant van je haar goed te knippen en in het juiste model te knippen.

eigen haar knippen en verven

Verven

Do: onderhoud de kleur
Met de juiste haarproducten kunt je de kleur goed onderhouden. Gebruik bijvoorbeeld zilvershampoo tegen de blonde kleur of een haarmasker om de die de diepe kleuren in balans houdt.
Do: gebruik een uitgroei spray
Uitgroei spray is erg effectief en makkelijk te gebruiken. Spray het langs je haarlijn om de uitgroei te maskeren. Makkelijk uit te wassen en regelmatig te gebruiken.
Don’t: vermijd haarverf van de drogist
Dit geldt vooral als je gewoonlijk je haar laat verven bij een kapsalon. Zo voorkom je kleurverschil en diverse kleurbanen in je haar.

Dit vind je misschien ook leuk...