welke sport past bij mij
Health & Fitness Sport

Touwtjespringen kan iedereen!

Nu de temperatuur weer aan het stijgen is, zorgt dat voor de perfecte omstandigheden om weer lekker naar buiten te gaan en te genieten van dat lekkere zonnetje. Dit kun je doen door een goed boek erbij te pakken of een podcast op te zetten. Maar je kan ook ervoor kiezen om in plaats van te luieren, eens te gaan trainen in de tuin! Een makkelijke work-out is zo gedaan en hoeft helemaal niet veel van je tijd te kosten. Nu denk je misschien, welke sport past bij mij en kan ik in mijn tuin uitoefenen? Wat dacht je dan van touwtjespringen! Dit is misschien niet het eerste waar je aan dacht, maar touwtjespringen heeft veel voordelen en maakt het thuis sporten heel simpel. Bovendien geeft het toch een veel beter gevoel om dat ene boek erbij te pakken, nadat je eerst een stevige work-out erop hebt zitten?

De voordelen van touwtjespringen

Toen je klein was, was je waarschijnlijk niet bezig met de voordelen van touwtjespringen en wat het eigenlijk allemaal doet met je lichaam. Met deze makkelijke work-out train je bijvoorbeeld, je uithoudingsvermogen, kracht, timing, snelheid en coördinatie. Verder kan iemand van 60 kilogram ongeveer 252 kilocalorieën verbranden in 30 min. Mocht je nu een beginner zijn, dan is het wel aan te raden om het langzaam op te bouwen. Nu denk je misschien dat een halfuur thuis trainen niks is, maar touwtjespringen moet niet worden onderschat. Als je te snel en fanatiek begint, kan dit leiden tot overbelasting en heel veel spierpijn. Hier heeft natuurlijk niemand zin in, dus begin rustig, zodat je van het thuis sporten ook langer plezier zal hebben!

Begin nu!

Een springtouw hoeft niet duur te zijn en kan je makkelijk online bestellen of in de lokale sportwinkel kopen. Thuis trainen wordt op deze manier dus heel makkelijk en je zou het zelfs als warming-up kunnen gebruiken voordat je een rondje gaat hardlopen.
De vraag die eerder in dit artikel werd gesteld, welke sport past bij mij? is nu hopelijk beantwoord en heeft jou kunnen overtuigen om trainen in de tuin, in de vorm van touwtjespringen een kans te geven!

Dit vind je misschien ook leuk...