Afvallen door het gebruik van natuurlijke vetverbranders, werkt dat
Health & Fitness

Afvallen door het gebruik van natuurlijke vetverbranders, werkt dat?

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en dat betekent dat velen van ons 1 januari weer zullen aangrijpen om goede voornemens te maken. De meest voorkomende daarvan is afvallen. Het valt echter niet mee om dit ook vol te houden. Als je weet hoe je natuurlijke vetverbranders kunt inzetten, wordt dit al een stuk makkelijker… zoals je hieronder kunt lezen.

Wat zijn natuurlijke vetverbranders?

Met natuurlijke vetverbranders bedoelen we natuurlijke voedingsmiddelen die een gunstige invloed hebben op je stofwisseling. Ze zorgen bijvoorbeeld dat je extra snel vet verbrandt, of voorkomen dat vet wordt opgeslagen. Een groot voordeel van deze producten is dat ze geen chemische toevoegingen bevatten.

Natuurlijke vetverbranders werken, maar zijn geen wondermiddel

Natuurlijke vetverbranders kunnen je écht helpen om sneller af te vallen, maar zijn geen wondermiddel. Om af te vallen moet je namelijk minder calorieën binnenkrijgen dan je verbruikt. Meer bewegen en minder calorieën zijn daarom de basis voor elk succesvol dieet. Naast natuurlijke vetverbranders is het daarom slim om voedingsstoffen te kiezen die je hongergevoel verminderen en langdurig energie leveren. Voorbeelden hiervan zijn volkorenproducten, eieren en producten met gezonde vetten, waaronder avocado’s en vette vis.

Afvallen door het gebruik natuurlijke vetverbranders werkt dat

5 natuurlijke vetverbranders

Gelukkig zijn natuurlijke vetverbranders producten die je gemakkelijk in je dagelijkse voedingspatroon kunt opnemen. Verder zijn ze goedkoop en overal verkrijgbaar. Dit geldt zeker voor de volgende 5 vetverbranders: 

  • Koffie
  • Andijvie
  • Rucola
  • Chilipepers
  • Groene thee

Afvallen met cafeïne

De cafeïne in koffie stimuleert de stofwisseling, waardoor je sneller vet verbrandt. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat cafeïne je lichaam stimuleert om vet als brandstof te verbranden. Daarnaast geeft cafeïne je meer energie om te bewegen. Hierdoor kun je ook weer meer calorieën verbranden. Cafeïne zit overigens niet uitsluitend in koffie, maar is ook te vinden in thee.

natuurlijke vetverbranders

Afvallen met behulp van andijvie of andere groenten

Andijvie bevat grote hoeveelheden vitamine K. Deze vitamine stimuleert de opname van voedingsstoffen en remt de opname van vetten. Daarnaast reguleert andijvie de bloedsuikerspiegel, waardoor je minder last hebt van plotselinge snackbuien. Rucola bevat het stofje kaempferol. Deze flavonoïde maakt van rucola een natuurlijke vetverbrander. Kaempferol zet het metabolisme van spiercellen aan het werk. Hierdoor gaan ze meer energie en zuurstof verbruiken, met als resultaat dat je sneller vet verliest. Ook kappertjes, boontjes en Chinese kool bevatten overigens kaempferol.

Groene thee gebruiken om af te vallen

Dat groene thee kan helpen bij afvallen is vrij bekend. Hoe dat precies zit, is alleen minder bekend. Groene thee wordt net als normale thee gemaakt van de bladeren van de theeplant. Omdat de bladeren niet gefermenteerd worden, behoudt groene thee een hogere concentratie aan natuurlijke polyfenolen. Een aantal van deze polyfenolen verlaagt je cholesterol en versnelt de verbranding van vetten. Dit geldt met name voor de polyfenol epigallocatechinegallaat.

afvallen met pittig eten

Afvallen door pittig eten

Chilipepers en andere hete pepers, zoals cayennepeper, zijn rijk aan capsaïcine. Dit stofje geeft je metabolisme en je vetstofwisseling een boost. Waarschijnlijk gaat je lichaam meer calorieën verbranden, doordat het zich aanpast aan de hitte die een hete peper afgeeft. Dit proces wordt door voeding geïnduceerde thermogenese wordt genoemd. Wil je op een gezonde en snellere manier afvallen? Laat moeder natuur je dan een handje helpen. Er zijn namelijk verschillende natuurlijke voedingsstoffen die de vetverbranding stimuleren. 

Lees ook: Hardlopen in de ochtend: Hoe pak je dat aan en wat zijn de voordelen?

Dit vind je misschien ook leuk...