terras zomerklaar maken
Living Outdoor Living

Is jouw terras al klaar voor de zomer? Met deze tips is het zo gepiept

De zomerperiode breekt aan. Met de warme zwoele zomeravonden in het vooruitzicht wil je het terras zomerklaar maken. Ook al heb je maar een klein balkon ook daar kan je een mooi zomerparadijs van maken. Met de volgende tips ben je binnen zeer korte tijd helemaal klaar voor de zomer.

Begin met schoonmaken en opruimen

Na de winterperiode kan het terras of je balkon wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Natuurlijk kan je dan ook gelijk alles eens goed nakijken en opruimen. Als je balkon of terras weer spic en span is kan je eens nog eens goed bekijken wat je van alle spullen (zoals tuinmeubels en accessoires) nog kan gebruiken en wat er echt aan vervanging toe is.

Vergeet de vloer niet

Het balkon zomerklaar maken geeft je ook mooi de gelegenheid om eens over de vloer na te denken. Vloertegels van hout zijn snel te leggen en geven gelijk een mooi en strak resultaat aan je balkon. Omdat de houten tegels wat donkerder van kleur zijn moet je wel opletten dat je de tuinmeubels en overige inrichting van je balkon of terras niet te donker maakt. Dan voelt het namelijk wat klein en benauwd aan. Kies voor wat frisse lichte kleuren dan is alles mooi in harmonie met elkaar.

Een klein balkon een beetje praktisch en creatief inrichten

Op een klein balkon kan je net zoveel genieten als op een groot terras. Door het geheel praktisch en creatief in te richten speel je als het ware met de ruimte. Kijk bij het inrichten vooral naar dingen die je op verschillende manieren kan gebruiken zoals bijvoorbeeld een krukje die je als tafel kan gebruiken maar waar je ook op kan gaan zitten.

balkon zomerklaar maken

Goede buitenverlichting voor nog meer sfeer

Heerlijk buiten zitten tot s, avonds laat bij het balkon zomerklaar maken hoort ook nadenken over de buitenverlichting. Maak het ook als het donker wordt een fijne sfeervolle plaats om et zitten. Hang een lichtsnoer op of wat vrolijk gekleurde lampionnen. Zet wat leuke lantaarns of windlichten op je balkon of terras.

Maak het helemaal af met mooie accessoires

Het terras zomerklaar maken of je balkon? Daarvoor heb je ook nog wat mooie accessoires nodig. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen, kussens en plaids waar je als het wat kouder wordt heerlijk onder weg kan kruipen. Daarnaast kan je terras of balkon uiteraard ook nog wel wat groen gebruiken. Koop een of meer mooie groene of bloeiende planten. Koop een paar bloempotten of bakken die qua kleur en stijl goed matchen met de overige accessoires

Dit vind je misschien ook leuk...