gezellig huis
Living

5 tips voor een gezellig huis

Een gezellig, comfortabel huis zorgt voor optimaal woonplezier. Dit zijn vijf tips om een warm, uitnodigend huis te creëren.

  1. Warme kleuren

Het effect van kleur op de sfeer in een kamer is groot. Voor een gezelliger sfeer kies je voor warmere tinten, zoals zacht oranje, warmgeel en koper. Ook voorwerpen van brons, messing en roségoud geven warmte aan je woning. Je kunt ook koperkleurige verf gebruiken om voorwerpen met een koele kleur van een warm tint te voorzien.

  1. Warme verlichting

Verlichting is enorm sfeerbepalend. Lampen met warm licht zorgen bijvoorbeeld direct voor een gezellige sfeer. Een subtiele, warme gloed creëer je met meerdere lampen waarvan je door middel van dimmers de hoeveelheid licht kunt aanpassen. Zo zorg je voor een zachte, uitnodigende sfeer.

  1. Gordijnen

Lichtgekleurde gordijnen geven een ruimtelijk effect, terwijl donkere gordijnen een kamer intiemer en rustgevender maken. Je kunt beide soorten gebruiken, de één voor overdag en de andere voor ’s avonds. Overdag kun je dan zonlicht te filteren voor zacht en gedimd licht en ’s avonds creëer je een geborgen sfeer.

  1. Natuurlijke elementen

De natuur brengt leven in een ruimte, dus zorg ervoor dat je natuurlijke elementen in huis haalt. De gemakkelijkste manier om een binnenruimte een buitengevoel te geven, is door planten toe te voegen aan je huis. Grote bladplanten zoals de rubberboom of de slangenplant maken een gastvrij statement en verfrissen tegelijkertijd de lucht.

Andere natuurlijke elementen zijn houten vloeren en deuren. Houten jaloezieën geven de kamer een verfijnde uitstraling en voegen een ontspannen gevoel toe aan een kamer.

  1. Textiel

Niets is gezelliger en comfortabeler dan verschillende soorten textiel in huis. Denk aan een paar kleine vloerkleden voor een zacht gevoel aan je voeten. Leg zachte dekens en plaids over banken en stoelen of lijst textiel in als muurkunst. Ook pluizige stoffen, zoals imitatiebont, zorgen voor veel gezelligheid in huis.

Dit vind je misschien ook leuk...