Urban Nature badkamertrend
Bathroom Interior Trends Living

Kies voor een ‘Urban Nature’ badkamer

Vind jij het ook heerlijk om één keer in de zoveel tijd het interieur eens helemaal om te gooien? Verandering zorgt ervoor dat je een bepaalde ruimte met hele andere ogen bekijkt. Na het schilderen van de muren, of het anders neerzetten van meubilair krijg je ineens weer waardering voor die saaie woon- of slaapkamer, keuken of hal. Loop eens door een woonwinkel om te zien wat de laatste trends zijn, op zo’n manier kan je door middel van kleine aanpassingen je kamer weer een trendy look geven.

De badkamer wordt nog wel eens vergeten bij het hipper maken van een woning. Bij een nieuwe badkamer denkt men al snel aan een gehele verbouwing. Natuurlijk kun je dat doen, maar ook je badkamer kun je door details te veranderen een hele andere look geven. De nieuwste trend op gebied van badkamers is de ‘Urban Nature badkamertrend’.

duurzame-interieurtrends

Wat houdt de Urban Nature badkamertrend in?

Het lijkt een soort contradictie, urban en nature. Maar het is juist die tegenstelling die deze trend zo aantrekkelijk maakt. Urban betekent ‘stads’ of ‘stedelijk’, de combinatie met het groen van de natuur of jungle zorgt voor meer sfeer en spanning in de strakke huizen en woningen waarin we leven. We hebben behoefte aan meer groen om ons heen, zeker als we lang binnen zitten tijdens de wintermaanden, of tijdens lange dagen op het werk. Natuurlijke, groene en grillige vormen zorgen voor ontspanning en rust.

Hoe maak je je eigen urban jungle badkamer?

Je kunt je eigen urban jungle badkamer creëren door veel groen aan je badkamer toe te voegen. Zet een aantal planten in je badkamer, zorg er wel voor dat je planten neerzet die goed tegen vocht kunnen. Geen ruimte voor planten? Hang een douchegordijn op met een planten of jungle print. Of koop andere handdoeken met natuurlijke kleuren.
Ook hout zorgt voor een natuurlijke sfeer in je badkamer. Zet een houten krukje neer, of hang een wandrek van hout op. Voor degene die de badkamer opnieuw willen betegelen zijn er zelfs wandtegels te koop voorzien van een houtnerf.

Duurzame interieurtrends

De natuurtrend zet zich voort in de keuzes voor badkamer sanitair. Mensen maken steeds bewustere keuzes, ook dat is een onderdeel van de Urban Nature badkamertrend. Denk bij deze duurzame interieurtrends aan badkamermeubels waarbij gebruik is gemaakt van verantwoord gekapt hout, maar ook aan waterbesparende kranen en toiletten.

Dit vind je misschien ook leuk...