mooie plekjes in Nederland
Travel

Vakantiebestemmingen in eigen land: een aantal leuke opties op een rijtje

Door het coronavirus zit de kans er dit jaar dik in dat velen van ons vakantie in Nederland vieren. Toerist spelen in eigen land is hartstikke leuk! Maar met al dat moois in Nederland is het lastig een goede vakantiebestemming te kiezen. Dit artikel laat je een aantal mooie plekjes in Nederland zien waardoor je keuze snel gemaakt is!

Op naar de Waddeneilanden!

Herinner jij je het geheugensteuntje TVTAS nog om de Waddeneilanden in Nederland te onthouden? Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Natuurlijk behoren deze Waddeneilanden tot de mooie plekjes in Nederland. Zodra je de boot op stapt, heb je meteen het vakantiegevoel! Breng een bezoekje aan de zeehondenopvang Ecomare op Texel, geniet van de schone lucht op Vlieland (auto’s zijn niet toegestaan op het eiland), bezoek de oudste vuurtoren van Nederland op Terschelling, maak een tocht met de Robbenboot vanaf Ameland of ga wadlopen op Schiermonnikoog. Uiteraard is er nog veel meer te doen op deze eilanden! Zo kan je op alle eilanden kilometers lange wandelingen en fietstochten maken, uitwaaien aan zee en genieten van de prachtige natuur. Als dat geen heerlijke vakantie oplevert!?

Natuur snuiven op de Veluwe

De Veluwe: één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Te vinden in de provincie Gelderland. Behoort ook zeker tot de top van vakantiebestemmingen in eigen land. Met zijn uitgestrekte natuur vol flora en fauna waan je je in het Scandinavië van Nederland. De paaltjeswandelingen laten je de mooiste plekken van de ongerepte natuur zien. Vergeet je camera niet! Wie weet spot je een edelhert of wild zwijn. Even niet zo’n zin om te wandelen? Geen enkel probleem! Zo beschikt het dorpje Garderen in de Veluwe over het hoogste klimparcours van Nederland en voor diegene met hoogtevrees is een bezoekje aan het centrum van Garderen een goed alternatief! Dat de Veluwe een ideale plek vormt voor een vakantie in eigen land mag wel duidelijk zijn. Ook voor een weekendje weg in eigen land ben je bij de Veluwe aan het juiste adres.

Strand, stad en cultuur in Zuid-Holland

Zijn de Waddeneilanden en de Veluwe iets te rustig voor je? Breng dan eens een bezoekje aan Zuid-Holland. Strand, stad en cultuur, Zuid-Holland heeft het! Breng een bezoek aan het politieke hart van Nederland, Den Haag, en vertoef een dagje op het strand van Scheveningen. Proef de Goudse kaas en bezoek de historische binnenstad van Gouda. Maak een mooie fietstocht langs de bekende molens van de Kinderdijk of bezoek de grootste haven van Europa in Rotterdam. Door het goede netwerk tussen de steden reis je binnen de kortste keren van het ene hoogtepunt naar het andere. Zuid-Holland is ook ideaal voor een weekendje weg in eigen land. Roept er iemand stedentrip?

Dit vind je misschien ook leuk...