Dit mag je niet missen in Rome
Lifestyle Travel

Dit mag je niet missen in Rome!

Rome, eeuwenlang beschouwd als het centrum van de westerse wereld, is de geboorteplaats van Caesar en de thuisbasis van de katholieke kerk. Het barst ook uit zijn voegen met oude historische ruïnes en enorm veel heerlijk eten.

Rome is als geen andere plaats op aarde. Je loopt door de straten en ziet moderne gebouwen naast ruïnes die duizenden jaren oud zijn. Het is een stad vol leven, schoonheid en charme die reizigers van alle niveaus aanspreekt. Backpacken is hier populair bij budgetreizigers op Eurotrips,geschiedenisliefhebbers komen de ruïnes verkennen, stelletjes bezoeken Rome op huwelijksreis en de jetset plonst in de chique restaurants en het nachtleven van de stad. Wat je interesses ook zijn, Rome zal je niet teleurstellen. Leer hoe je je kunt verplaatsen in de chaos en geld besparen in een van de duurste steden van Italië!

Ga naar het Colosseum

Ook al lijkt de rij toeristen eindeloos, het Colosseum mag je niet missen. Gebouwd in de 1e eeuw na Christus, is het bijna 2000 jaar oud en was het het grootste amfitheater in het hele Romeinse rijk (het bood plaats aan 50.000-80.000 mensen). Tijdens het Romeinse rijk werd het gebruikt voor gladiatoren wedstrijden en andere openbare evenementen, waaronder dieren jachten, toneelstukken, executies en militaire heropvoeringen. Vanaf de middeleeuwen werd het herbestemd tot werkplaatsen, woningen en zelfs een christelijk heiligdom. De toegang is 16 EUR voor een ticket dat 24 uur per dag toegang biedt tot het Colosseum, de Palatijn en het Forum Romanum (maar niet de arena van het Colosseum). Een tweedaags ticket met toegang tot alle gebieden (inclusief de arena) kost 22 EUR. Je kunt ook een tour boeken met Get Your Guide als je een meer diepgaande ervaring wilt.

Dit moet je niet missen in Rome

Het Forum Romanum was de zetel van het oude Rome. Het was het centrum van het Romeinse openbare leven en de plaats van waaruit Rome zijn rijk bestuurde. Tegenwoordig is het forum een ​​terrein van twee hectare vol met ruïnes van talloze belangrijke gebouwen waar je doorheen kunt dwalen. Naast het Forum ligt de Palatijn, waar de Romeinse aristocratie woonde. De toegang voor beide is 16 EUR of 22 EUR (afhankelijk van welk combinatieticket je koopt). Het is ook de moeite waard om een ​​gids te krijgen om je context te geven en de ruïnes tot leven te brengen. Je kunt een rondleiding boeken voor 21 EUR.

Rondleiding door Vaticaanstad

Vaticaanstad is een onafhankelijke stadstaat omringd door de stad Rome. Het werd in 1929 volledig onafhankelijk van Italië en is de kleinste stadstaat ter wereld. Verlaat Rome niet zonder hier wat tijd door te brengen om het huis van de paus, de Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en alle prachtige musea te zien. Tickets zijn 17 EUR, houd er rekening mee dat tickets weken van tevoren uitverkocht zijn, vooral in het hoogseizoen.

wat je niet mag missen in rome

De Trevi Fontein

De 18e-eeuwse Trevi Fontein werd gebouwd op het eindpunt van het aquaduct dat het oude Rome voorzag van water uit het omliggende platteland. Ontworpen door de Romeinse architect Nicola Salvi en grotendeels samengesteld uit steen uit een steengroeve op slechts 35 kilometer van de stad is de barokke fontein echt iets van Rome en is te zien in tal van films. Het is er altijd druk, vooral ’s avonds wanneer stelletjes komen voor een romantische foto. De beste tijd om deze prachtige fontein te zien is voor het ontbijt, wanneer de drukte meevalt. Volgens de overlevering vind je de weg terug naar Rome als je een muntje over je linkerschouder in de fontein gooit. (De duizenden euro’s die elke dag in de fontein worden gegooid, worden gedoneerd aan een goed doel).

alles over rome

Eet je een weg door Trastevere

Deze voormalige arbeiderswijk is een Boheemse wijk geworden en is een van onze favoriete delen van de stad om te verkennen. De kronkelende, met kinderkopjes omzoomde steegjes en gebouwen bedekt met klimop zijn ongelooflijk pittoresk, dus slenter hier wat rond, je zult er geen spijt van krijgen! Er komen hier minder toeristen dan in het historische centrum, dus het heeft een veel authentieker Romeins gevoel. Er is hier ook echt geweldig eten te vinden. 

bezienswaardigheden in Rome

Maak een gratis wandeltocht

Wandeltochten zijn een geweldige manier om een ​​stad te leren kennen. Wij raden Rome’s Ultimate Free Walking Tour of New Rome Free Tours aan. Hun rondleidingen gaan langs alle hoogtepunten en kunnen je met een beperkt budget kennis laten maken met de stad. Zorg er wel voor dat je je gids aan het einde een fooi geeft!

Als je op zoek bent naar een betaalde rondleiding die verder gaat dan dat, ga dan naar Take Walks. Ze hebben deskundige gidsen en kunnen je een kijkje achter de schermen geven bij de beste attracties van de stad. Als een fietstocht meer jouw ding is, biedt Fat Tire Tours leuke fietstochten door de stad. Hun gidsen zijn goed geïnformeerd, hun tours zijn betaalbaar en je kunt alle belangrijke bezienswaardigheden zien. Tours beginnen bij 35 EUR.

Dit vind je misschien ook leuk...