Verschillende manieren om je gezondheid te bevorderen in de herfst
Health Lifestyle

Verschillende manieren om je gezondheid te bevorderen deze herfst

Het is geen twijfel dat de herfst een prachtige tijd van het jaar is. De bladeren veranderen van kleur, de lucht wordt koeler en warme chocolademelk staat weer op het menu! Maar de herfst kan ook een uitdagende tijd zijn voor onze gezondheid. De seizoenswisseling kan onze routines verstoren en ons vatbaarder maken voor verkoudheden en griep. Daarom is het belangrijk om deze herfst extra maatregelen te nemen om gezond te blijven. Hier zijn een paar tips die het hele gezin kan volgen!

Maak een afspraak met de huisarts

De herfst is een goed moment om ervoor te zorgen dat iedereen in het gezin up-to-date is met zijn of haar welzijn. Je arts kan een jaarlijkse fysieke test doen om bestaande aandoeningen te volgen, jouw gezondheid te monitoren, vaccinaties bij te werken, eventuele nodige onderzoeken uit te voeren en risico’s op erfelijke ziekten die in jouw familie kunnen voorkomen te bespreken.

Ga naar buiten en geniet van het herfstweer

Nu het weer hier in Nederland begint af te koelen, gaan veel mensen juist naar buiten om te genieten van de seizoenswisseling zonder de drukkende hitte. Buiten tijd doorbrengen kan het humeur en algehele welzijn verbeteren. Zorg er wel voor dat je je passend kleedt en jezelf tegen het weer beschermt. 

Verschillende manieren om je gezondheid te bevorderen deze herfst

Maak gezonde voedingskeuzes

Dieet veranderingen kunnen helpen om jouw cholesterol te verlagen en verschillende chronische gezondheidsproblemen te voorkomen. Het eten van veel fruit en groenten helpt het lichaam sterk te blijven en infecties af te weren. Zorg ervoor dat je veel voedingsmiddelen met vitamine C in je dieet opneemt, zoals sinaasappels, broccoli en boerenkool. Het beperken van suiker snacks en -dranken is ook essentieel voor een gezond dieet.

je gezondheid te bevorderen in de herfst

Blijf actief

Zelfs als je agenda nu wat drukker is omdat de zomervakantie voorbij is, is het essentieel om tijd te vinden om je lichaam te bewegen en actief te blijven. Er zijn ook veel mogelijkheden om samen met je gezin tijd buitenshuis door te brengen terwijl je voldoende beweging krijgt! Volwassenen moeten streven naar minstens 30 minuten matige intensiteit oefening per dag, terwijl kinderen minstens 60 minuten moeten bewegen.

manieren om je gezondheid te bevorderen in de herfst

Wees voorbereid op het verkoudheids- en griepseizoen

Als de zomer overgaat in de herfst en de kinderen weer naar school gaan, neemt het verkoudheids- en griep seizoen weer toe. Vaak handen wassen en oppervlakken in je huis desinfecteren kan helpen de verspreiding van ziekten te voorkomen. 

De griep en COVID-19 

Door de opkomst van de COVID-19-pandemie zijn veel patiënten vergeten zichzelf te beschermen tegen seizoensgriep. Het griepvirus verandert van jaar tot jaar, wat betekent dat het halen van je griepvaccinatie dit en elk ander jaar helpt om je immuunsysteem te versterken en te beschermen tegen de meest voorkomende stammen van het virus. Het helpt ook om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Focus op je mentale gezondheid

Of het nu een verandering van het seizoen is, een verandering in je levensomstandigheden, of om een reden die je niet kunt aanwijzen, we worstelen allemaal van tijd tot tijd met onze mentale gezondheid. Hoewel het een eenzame ervaring kan zijn, is het essentieel om te weten dat je een gemeenschap hebt om je te steunen en waarop je kunt vertrouwen. Vind een hobby om jezelf uit te drukken. Houd een actieve levensstijl aan. Oefen mindfulness door middel van meditatie of yoga. Raak betrokken bij gemeenschap evenementen en blijf sociaal met vrienden en familie. Zoek therapie of behandeling als je voelt dat je steun nodig hebt.

manieren om je gezondheid te bevorderen deze herfst

Verbeter je gezondheid door een goede hygiëne

De herfst is het perfecte moment om je hygiëne op te frissen. Het koelere weer betekent minder mogelijkheden om buiten te zijn en bij andere mensen in de buurt te zijn, waardoor je minder kans hebt om ziek te worden. Dit is een goed moment om naar de gezondheidsgewoonten van je gezin te kijken en ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde lijn zit. Enkele dingen die je kunt doen om gezond te blijven deze herfst zijn:

– Regelmatig en vaak je handen wassen, vooral voordat je gaat eten of eten bereidt.

– Vermijd het aanraken van je gezicht.

– Bedek je mond wanneer je niest of hoest.

– Zorg ervoor dat je vaccinaties up-to-date zijn.

– Eet een uitgebalanceerd dieet met veel fruit en groenten.

– Zorg voor voldoende beweging.

– Zorg voor voldoende slaap.

Hier zijn enkele tips voor het goed wassen van je handen:

– Maak je handen nat met schoon, stromend water en breng zeep aan.

– Wrijf je handen tegen elkaar om een ​​schuim te creëren en schrob alle oppervlakken van je handen.

– Blijf minstens 20 seconden doorwrijven. – Spoel je handen goed af onder schoon, stromend water.

– Droog je handen af met een schone handdoek of laat ze aan de lucht drogen.

Dit vind je misschien ook leuk...