op reis naar belgie
Lifestyle Travel

Op reis naar België; dichtbij én toch anders

We zijn geneigd de hele wereld over te reizen voor een vakantie. Maar waarom niet een keer naar België? In dat land wordt Nederlands gesproken, begrijpen we elkaar tot op zekere hoogte én het is niet ver. België: dichtbij én anders. Een goed land om te wonen, recreëren én werken.

Wablief?

Ondanks dat we dezelfde taal gebruiken, zijn er wel degelijk verschillen tussen het Vlaamse Nederlands en het Nederlands dat in Nederland gesproken wordt. Niet alleen door het Vlaamse accent, ook door bepaalde uitspraken die in beide landen iets anders betekenen. De voormiddag bijvoorbeeld, die in het ene land op een ander tijdstip is, dan in het andere land. En zeg je tegen een Vlaming tot straks, dan verwacht hij je de eerste uren niet. Terwijl Nederlanders elkaar dan binnen een paar minuten weer kunnen zien. Verschillen die tot hilarische misverstanden kunnen leiden.

Werken in België?

Nederlanders zijn meer direct. Vlamingen zijn meer terughoudend. Stel dat jij nou net niet die typische Nederlander bent en je je eigenlijk meer thuis voelt in het land van onze zuiderburen. Stel dat je na je reis wil blijven en er wil werken. Als je voor België recruitment nodig hebt, is Oryx je partner. Ook omdat zij precies weten wat de verschillen tussen onze landen zijn en je kunnen wijzen op de niet te onderschatten cultuurverschillen.

Nederland ♥ België

Hoewel er dus kleine verschillen zijn tussen België en Nederland, is dat niet onoverkomelijk. We begrijpen elkaar op zich prima en voelen ons best bij elkaar op het gemak. We weten van elkaar dat Nederlanders zeggen waar het op staat, waar Vlamingen soms om de hete brij draaien. Er bestaat geen noemenswaardige vervelende geschiedenis tussen de twee landen. Er wordt weleens gezegd dat we elkaar niet begrijpen, maar daar zijn de meningen zeker over verdeeld. Wat men ook beweert, stiekem vinden we elkaar hartstikke leuk.

Dit vind je misschien ook leuk...