veilig en stijlvol op de motor
Lifestyle

Veilig en stijlvol op de motor

Ben jij een beginnende motorbestuurder? Of rijd je al jaren motor, maar ben je op zoek naar een nieuwe stijlvolle outfit voor de komende maanden? Dan is dit waar je op moet letten om een veilige en stijlvolle motor outfit te dragen. Het is natuurlijk belangrijk om er goed uit te zien op de motor, maar wat wel voorop staat is veiligheid. Gelukkig hebben ze bij Ten Kate Motoren verschillende combinaties om veilig en stijlvol op de motor te zitten. Vergeleken met een alledaagse outfit heb je bij een motoroutfit veel verschillende aspecten waar je op moet letten. Voor de veiligheid is het belangrijk om te letten op de protectie stukken. Deze moeten op de juiste plek zitten om jou te beschermen.

Motorjas

Bij het kiezen van een motorjas is naast de maat, het seizoen ook erg belangrijk. Zorg dat dit het beste aansluit op jouw behoeftes. Dus als je veel in de zomer gaat rijden is het slimmer om een lichtere jas te kiezen, maar als je in de winter gaat rijden is het natuurlijk belangrijk om de kou te kunnen trotseren. Bij een motorjas is, naast het seizoen en de maat, het materiaal ook belangrijk. Er zijn verschillende materialen waar een motor jas uit kan bestaan. Maar de twee meest gebruikte materialen zijn textiel of leder. Het verschil hier tussen is dat leren jassen vaak mooier zijn maar een textiele jas vaak praktischer is omdat deze beter weerbestendig zijn.

Motorhandschoenen

Belangrijk bij het kiezen van motorhandschoenen is de pasvorm. De handschoen moet goed aansluiten en je moet er voor zorgen dat bij het vastpakken van het handvat,  de handschoen niet dubbelvouwt in je handpalm. Ook bij handschoenen is het belangrijk om dit per seizoen  te bekijken en te zorgen dat bij koude dagen je een goede weerbestendige handschoen hebt. Er zijn veel verschillende soorten stijlen motorhandschoenen, probeer deze dan ook te matchen met de rest van je motoroutfit voor de beste stijl.

Om de motor outfit compleet te maken heb je verder nog een helm, laarzen en een motorbroek nodig. Voor de veiligheid is het erg belangrijk om een motor outfit te kopen die perfect aansluit bij jouw behoeftes. Er zijn verschillende stijlen en opties voor alle motorrijders. Al rijdt je het hele jaar door motor of alleen wanneer het mooi weer is,  je wil nog steeds stijlvol en veilig op de motor zitten.

Dit vind je misschien ook leuk...