vaping termen
Lifestyle

Drie vape-gerelateerde termen

Ben jij geïnteresseerd in vapen, of wil je hier graag meer informatie over ontvangen? Wanneer jij deze stap neemt, kom je snel met veel verschillende termen in aanraking die misschien nog compleet geen betekenis voor je hebben. In deze blog leggen we drie termen uit die belangrijk zonder rondom vapen. Lees snel verder!

E-liquid

Een vape is uit verschillende onderdelen opgebouwd. Eén van de meest essentiële onderdelen is het e-liquid. Dit liquid is hetgeen dat je rookt: nadat jij inhaleert, verdampt het verwarmingselement het e-liquid. Hierdoor is het vapen dus mogelijk. E-liquids zorgen er niet alleen voor dat je kunt roken: deze vloeistof is ook te mengen met aroma’s en nicotine, die smaak toevoegen aan een vape. Hierdoor vape je erg gevarieerd: aroma’s zijn beschikbaar in veel verschillende fruitsmaken, maar ook in de smaken van snoep, frisdrank of koffie. Zo is er voor eenieder wat! 

Additief

Een andere belangrijke vloeistof op het gebied van je vape is het additief. Deze moet gemengd worden met het e-liquid, waarna het de smaak kan beïnvloeden. Een additief is niet hetzelfde als een aroma, omdat de functie niet helemaal hetzelfde heeft. Waar een aroma echt een gerichte smaak geeft aan iets, kun je deze met de hulp van een additief versterken of enigszins verzwakken. Bijvoorbeeld: kies jij voor een additief met een zoete fruitsmaak, dan is het mogelijk om een zoet additief toe te voegen. Hierdoor heb jij nog nét een extra beetje sturing in de smaak die jij wil voor je vape, waardoor je ook nog nét een extra beetje variatie creëert. 

Batterijcapaciteit

Jouw vape loopt op een accu. In principe is het hierdoor altijd mogelijk om te vapen, zolang jij er maar voor zorgt dat jouw vape goed opgeladen is. Hoelang jouw vape gebruikt kan worden op een volle batterij, heeft te maken met de batterijcapaciteit. Deze capaciteit laat dit namelijk precies zien: heb jij een batterijcapaciteit van 10 uur, dan betekent het dat jij 10 uur lang je vape gebruiken kan. Je zou dus kunnen stellen dat hoe hoger deze capaciteit, hoe beter de vape is. Zeker iets om rekening mee te houden voor jouw aankoop dus! 

Dit vind je misschien ook leuk...