motorpak
Lifestyle

Ga jij voor een motorjas of motorpak?

Op de motor wil je veilig zitten en wil je fijn kunnen rijden zonder het te koud of te warm te hebben. Daarvoor moet je de juiste motorjas hebben. Je kunt natuurlijk ook bij motorpakken kijken of er iets voor je bij zit dat past. Motorjassen en motorpakken zijn cruciaal voor je bescherming op de motor, afgezien van je motorhelm natuurlijk. Je kunt dit allemaal online bestellen. Zorg vooral dat je de juiste maten uitkiest voordat je je bestelling plaatst. Het is natuurlijk zonde als het niet goed blijkt te passen. 

Tweedelige en eendelige motorpakken

Een motorpak is niet per definitie een geheel pak. Het kan wel één deel zijn. Zulke motorpakken zijn vooral handig voor circuitrijders. Je hebt dan namelijk geen zakken. Ook is het soms lastig om een passend motorpak te vinden. Niet iedereen heeft namelijk een lijf dat geheel naar de proporties is van hoe motorpakken standaard gemaakt worden. Dan is een tweedelig motorpak vaak handiger. Dat bestaat uit een motorjas en een motorbroek. Voor beide kun je natuurlijk verschillende maten bestellen. Wel zo fijn.

Motorjassen

Motorjassen en motorpakken zijn er in verschillende varianten. Daarmee bedoelen we zowel stijl en merk als de praktische eigenschappen. Zo zijn er doorwaaipakken en -jassen voor de warmere dagen, maar ook waterdichte varianten voor als het regent en je alsnog de motor wil pakken. De doorwaaipakken zorgen dat je afkoeling voelt terwijl je rijdt, omdat de jassen of pakken wind doorlaten. Zo voorkom je dat het al te heet wordt op de motor en dat is wel zo lekker als je in de warme zon moet rijden. 

Motorbroek

Met een motorbroek maak je je motorpak af. Motorjassen zijn er in allerlei uitvoeringen, maar ook voor je motorbroek kun je van alles kiezen. Een motorpak dat uit twee delen bestaat, heeft natuurlijk een broek en een jas die bij elkaar matchen. Maar dat kun je gelukkig helemaal zelf kiezen. 

Dit vind je misschien ook leuk...