cpap neusmasker
Health Lifestyle

CPAP Neusmasker: de oplossing voor slaapapneu!

Word je geregeld ’s morgens wakker en heb je het idee dat je geen oog dichtgedaan hebt? Of lijkt het alsof je vermoeider uit bent komt dan dat je erin gegaan bent? 

Wanneer je overdag regelmatig moe of slaperig bent en ’s nachts slecht slaapt, kan het zo zijn dat je slaapapneu hebt. Dit komt het vaakst voor bij mannen en met name in de groep met een leeftijd tussen de 45 en 65 jaar.

Slaapapneu kun je in meer of mindere mate hebben. Wat vooral belangrijk is, is dat je er iets aan doet. Een CPAP neusmasker is een complete en betaalbare oplossing, waarbij je binnen korte tijd al een flink verschil merkt. 

Niet alleen omdat je beter slaapt, maar ook omdat je lichamelijke en mentale herstel ’s nachts vele malen beter zijn wanneer je geen ademonderbrekingen hebt tijdens je slaap. 

Problemen met slaapapneu zijn vaak groter dan je denkt

Mensen met slaapapneu kunnen tal van klachten hebben. Doorgaans zijn zij vooral moe overdag en hebben zij problemen met concentratie. Dat heeft te maken met de adempauzes tijdens de slaap. Deze pauzes kunnen 10 seconden of nog langer duren en zorgen ervoor dat je vaak wakker schrikt tijdens het slapen. Zoals je waarschijnlijk al kunt raden, is dat niet bevorderlijk voor je nachtrust.

Slaapapneu is vaak ook lastig voor je partner. Wanneer jij ’s nachts wakker schrikt, betekent dit in de meeste gevallen dat je partner ook (al dan niet volledig) wakker wordt en een onderbroken nachtrust krijgt. Dat betekent dat jouw partner overdag ook te lijden heeft van jouw slaapapneu, hoewel je dat meestal niet eens weet.  

Slaapapneu gaat daarnaast vaak gepaard met andere problemen. Zo valt slaapapneu vaak samen met overgewicht, snurken tijdens de slaap, hoge bloeddruk en diabetes. 

Mensen die slaapapneu hebben, hebben daarnaast een groter risico op hartklachten en problemen met de bloedvaten. Reden te meer om tijdig in te grijpen, want een CPAP neusmasker zorgt ervoor dat je ’s nachts gewoon kunt blijven slapen en geen adempauzes krijgt tijdens je nachtrust.

Slaapapneu verhelpen met een CPAP neusmasker: een grondige oplossing

Mensen met slaapapneu krijgen vaak te horen dat zij iets moeten doen aan hun gewicht. Slaapapneu gaat vaak samen met overgewicht, wat ervoor zorgt dat de luchtpijp niet genoeg ruimte heeft. Ook krijgen deze mensen vaak te horen dat zij voor het slapen geen alcohol mogen drinken, omdat het lichaam zonder alcohol meer ontspannen uit kan rusten en het risico op slaapapneu afneemt.

Hoewel dit goede adviezen zijn, betekent dit niet dat je ineens optimaal kunt slapen en zonder adempauzes de nacht doorkomt. Daarom wordt aangeraden om te starten met een CPAP neusmasker, zodat je zeker weet dat je de nacht goed door kunt komen zonder wakker te schrikken en zonder onvrijwillige adempauzes. Uiteraard is het verstandig om naast het CPAP neusmasker ook gebruik te maken van de overige tips die je overal kunt vinden, waaronder:

  • Afvallen wanneer je overgewicht hebt
  • Stoppen met roken
  • Geen alcohol voordat je gaat slapen
  • Niet op de rug slapen (vanwege de ontspanning van de keel en de druk die er dan op komt te staan)
  • Gebruik geen slaapmiddelen 

Een betere nachtrust, minder ergernis en iedereen uitgerust aan de ontbijttafel

Wil je een betere nachtrust voor jezelf en voor andere mensen die in hetzelfde huis slapen en niet wakker willen schrikken wanneer jij stopt met ademhalen tijdens de slaap? Kijk dan eens naar het CPAP neusmasker dat je vandaag nog online kunt bestellen bij somnishop.nl. Deze online aanbieder heeft alles in het assortiment om optimaal te kunnen slapen, zelfs voor mensen die last hebben van slaapapneu. 

Dit vind je misschien ook leuk...