fietsvakantie
Lifestyle Travel

Fietsvakantie: beleef je vakantie op unieke wijze

Er is niets zo leuk als op vakantie gaan. Je verrijken met een nieuwe cultuur, nieuw eten en het bezoeken van prachtige plekken is een fantastische bezigheid, waar je simpelweg geen genoeg van kan krijgen. Toch zijn er meerdere manieren om deze ervaring aan te gaan. Heb jij bijvoorbeeld al wel eens over een fietsvakantie nagedacht?

Hoe werkt een fietsvakantie?

Een vakantie te fiets dus – misschien niet het eerste wat je te binnen schiet, maar het klinkt interessant. Je kunt een fietsvakantie op verschillende manieren inplannen. Zo kun je je eigen fietsen kopen en deze met de auto meenemen, maar vrijwel overal ter wereld is het ook mogelijk om een fiets te huren. Zodra je je fietsen hebt, ligt de wereld aan je voeten. Je kunt namelijk gaan en staan waar je maar wilt. We raden aan om vooraf een route te plannen, maar begrijpen het ook goed als jij juist van de vrijheid houdt die je krijgt wanneer je dit niet doet. Zie je een schattig dorpje waar je vooraf niets gelezen had, dan fiets je er zonder problemen naartoe!

Is een fietsvakantie veilig?

Natuurlijk! We begrijpen goed dat je deze vraag hebt, maar zo lang jij het veilig houdt, is er vrij weinig aan de hand. Door je goed voor te bereiden, breng jij jezelf niet in gevaarlijke situaties. Iets waar je je misschien zorgen over maakt, is dat je schade oploopt, of dat je fiets zelfs gestolen wordt. In dit geval raden we een fietsverzekering afsluiten bij InShared enorm aan! Jij verzekert je fiets, waardoor je niet in angst hoeft te leven dat je fiets iets gaat overkomen. De schadekosten die je gedurende je vakantie maakt worden gedekt, dit allemaal in een pakket dat goed bij jou past.

Ook goed om te weten: ga jij op vakantie met een elektrische fiets in plaats van een reguliere fiets, dan is het ook mogelijk om een elektrische fiets verzekering af te sluiten. Deze werkt op dezelfde wijze en bied je vele voordelen.

Combineer met ander vervoer!

Als laatste tip geven we je graag mee dat je met een fiets mobieler bent dan je misschien verwacht. Het lijkt een massief voorwerp, maar je fiets is op meerdere manieren te transporteren. Allereerst kun je hier natuurlijk zelf mee voortbewegen, maar de combinatie met een auto of trein is ook snel gemaakt. Dit betekent dat je jezelf niet beperkt tot één gebied, maar dat je op de fiets ook meerdere landen en steden bezoeken kunt. Ideaal voor wanneer jij ervan houdt om veel verschillende plekken in een kleine tijd te zien. Deze steden bezoeken zal ook zonder probleem gaan: met je fiets zie jij meerdere hoogtepunten van een stad in één dag. We wensen je dus een fijne vakantie! 

Dit vind je misschien ook leuk...