fashion advies
Beauty & Style Fashion Advise

Hoe zorg je ervoor dat je outfit bij je schoenen past?

Het lijkt ongelooflijk dat sneakers ooit alleen gedragen leken te worden door sportschoolbezoekers, winkeldieven en rappers met genoeg swag om elke dag een volledige streetwear-look te hebben. Op dit moment is de sneakermarkt echter booming en de versoepeling van de kledingvoorschriften betekent dat je dit soort schoenen voor bijna elke gelegenheid kunt dragen. 

Er zijn veel keuzes, maar helaas is het niet zo gemakkelijk om iets comfortabels aan te trekken… of iets dat helemaal past bij jouw stijl. Natuurlijk, minimalistische ontwerpen passen bij de meeste items in je garderobe, maar hoe zit het bijvoorbeeld met de trend voor grove, brede sneakers? Of schoenen met rode zool? Lees snel verder voor onze tips wat betreft de styling hiervan!

Is het in een tijd van wereldwijde onzekerheid en bizarre dagelijkse politieke ontwikkelingen een verrassing dat we allemaal nostalgisch worden naar vervlogen tijden? Retro-sneakers zijn dan ook populairder dan ooit. Retro schoenen zijn echter geen excuus om in een pastelkleur trainingspak rond te gaan lopen. 

Het kan moeilijk zijn om retro-trainers goed te dragen. Een cropped broek is echter perfect om je schoenen een nieuwe look te geven. Combineer met een overjas en een eenvoudig T-shirt (of trui) en je geeft een eigentijdse draai aan je outfit door het gebruik van retro sneakers. Een andere stijl-switch-up die je kunt maken is om ze te combineren met een luxe wollen broek voor een opvallende combinatie.

Hoe slip-ons goed te dragen?

Sneakers op zich zijn al bevorderlijk voor je voeten, maar als je de veterigheid wegneemt, heb je een waar staaltje luxe waar je geen moeite voor hoeft te doen. Tot voor kort begrepen alleen skaters het, maar nu zijn slip-ons voor iedereen een erg goede optie. Het zijn echter niet meer de jaren negentig waar we in leven, dus blijf uit de buurt van alles dat ‘Sk8er Boi’ is. Het klassieke Vans-silhouet is dit seizoen (en eigenlijk al sinds de lente) overal te zien, maar de stijl werd high-end: veel dure merken produceren op het moment hun eigen varianten van de slip op de markt te brengen.  Probeer dit klassieke Californische schoeisel te combineren met een linnen broek en gedempte kleuren.

Luxe, minimalistische sneakers zijn misschien de schoenen die mannen hebben overtuigd om het ondenkbare te doen: het dragen van sportschoenen onder een pak. Op dit moment zijn grote, gedurfde sneakers in opmars. Oversized zolen, contrasterende kleuren, enorme logo’s en ronduit opzichtige ontwerpen. Met al dat aandacht zoeken, moet je de rest van je look rustig houden. De truc om dit soort sneakers te stylen is om de rest van je outfit dus rustig te houden. Denk aan de dad look: een rechte jeans en een heel normaal ogend overhemd of sweatshirt zijn voldoende. Je moet ook vasthouden aan effen kleuren en grote logo’s en prints vermijden, anders riskeer je een outfit die te schreeuwerig wordt.

Minimale sneakers

Tien jaar geleden waren minimale sneakers geen ‘ding’ en het dichtst bij onopvallend was een paar Converse Chuck Taylors, die natuurlijk vrij standaard zijn. Toen kreeg alles echter een Scandinavische dosis goede smaak en gingen ontwerpers de gekte van drukke sneakers beteugelen.

Minimalistische sneakers zien er eigenlijk altijd goed uit, dus je moet de rest van je outfit eenvoudig houden en de lijnen ervan strak om ze recht te doen. Denk aan ingetogen of zelfs formeel. Het stylen van een strak pak met sportschoenen is een van onze favoriete looks voor op kantoor!

Dit vind je misschien ook leuk...