lange wimpers laten groeien
Beauty & Style Make-up

Zo krijg je de volle wimpers van je dromen

Gracieuze lange en volle wimpers, wie droomt daar nu niet van? Soms lijkt het echter of dit voor jou niet is weggelegd. De ene persoon heeft nu eenmaal dikke, lange wimpers van nature, terwijl de andere zich tevreden moet stellen met enkele dunne haartjes. Gelukkig kan ook jij de wimpers van je dromen hebben. Al wat je moet doen is je wimpers verzorgen en enkele simpele tips opvolgen. Wil je graag wat hulp? Wij geven je tips om je wimpers sneller en gezonder te laten groeien!

Wimpers verzorgen op de juiste manier

Lange wimpers laten groeien kan je op verschillende manieren, maar alles begint met een goede verzorging. Gebruik mascara die makkelijk te verwijderen is en reinig je wimpers ook telkens bij het opstaan en voor het slapengaan. Verwijder je make-up altijd op een zachte manier, zodat je niet teveel wimperhaartjes verliest.

Gebruik wimperolie

Je make-up altijd grondig verwijderen is een eerste vereiste voor mooie en lange wimpers, maar lange wimpers laten groeien kan je ook op tal van andere manieren. Zo kan het helpen om wimperolie te gebruiken als aanvulling op je gezichtsverzorging. Je kan allerlei oliën gebruiken, maar kokosolie, castorolie en arganolie zijn echte aanraders. Gebruik deze olie na het verwijderen van je make-up voor het slapengaan. Op die manier voed je je wimpers en zorg je ervoor dat ze sneller zullen groeien.

Masseer je oogleden

De wimpergroei stimuleren kan je ook door af en toe je oogleden te masseren. Dit doe je simpelweg door je oogleden, in de omgeving van je wimperrand, zachtjes met je vinger te bewegen. Masseer ze nooit te hard en gebruik bij voorkeur wat extra olie.

Gebruik aloë vera

Aloë vera is al langer dan vandaag gekend voor zijn heilzame werking, maar wist je ook dat deze plant je helpt met het stimuleren van je wimpergroei? Het volstaat om voor je gaat slapen wat aloë vera gel op je wimpers te gebruiken. Je kan het mengen met je olie of gewoon achteraf aanbrengen.

Ook je voeding is belangrijk

Een goede verzorging met de juiste producten is van groot belang, maar onderschat ook het belang van je voeding niet. Als je de juiste mineralen en vitaminen binnenkrijgt, dan zullen je wimpers veel vlotter groeien. Zo zijn de vitamines B en ijzer erg belangrijk voor de groei van je wimpers.

Dit vind je misschien ook leuk...