bohemain-interieur-stijl
Interior inspiration Living

In vijf stappen naar een Bohemian Interieur

Er zijn een hoop verschillende interieur stijlen die je in huis kan toepassen om het een leuke sfeer te geven. Een daarvan is de bohemain interieur stijl. De stijl is al een tijdje hartstikke populair en het lijkt er op dat daar voorlopig nog geen verandering in komt, maar waarom zou je kiezen voor bohemien interieur?

Wat is een bohemain interieur?

Om die vraag te beantwoorden is het eerst handig om de volgende vraag te beantwoorden: Wat is een bohemain interieur precies? De bohemain interieur stijl kenmerkt zich vooral door het combineren van verschillende materialen, kleuren en afwerkingen die voor je gevoel helemaal niet bij elkaar passen. Kiezen voor bohemain interieur is dan ook niet moeilijk, maar om je op weg te helpen gaan we kijken naar vijf tips voor een bohemain interieur.

1. Combineren

Het belangrijkste bohemain interieuradvies is dus om te combineren. En dan om precies te zijn het combineren van spullen die voor het gevoel niet bij elkaar passen, maar niets is minder waar. Juist door het contrast van de verschillende materialen, stijlen en kleuren ontstaat er een geheel.

wat-is-een-bohemain-interieur

2. Bijzondere spullen zoeken

De bohemain interieur stijl kenmerkt zich door aparte spullen en daarom is het niet alleen een interieur stijl, maar ook een avontuur. Ga naar de plaatselijke kringloop en vindt spullen die staan te verstoffen en geef ze een nieuw leven of juist op de kleedjesmarkt terwijl je op vakantie bent.

3. Verschillende vormen

Een bloempot hoeft niet rond te zijn en een tafel hoeft niet rechthoekig te zijn. kiezen voor bohemain interieur betekent kiezen voor vreemde vormen die niet alledaags zijn en je moet daarom dus ook durven te kiezen voor aparte objecten met aparte vormen. Wat dacht je van een vaas in de vorm van een piramide of juist een tafel in de vorm van een vijfhoek.

bohemain-interieur-stijl

4. Het hoeft allemaal niet zo netjes

Wat we ook zien in andere stijlen in tegenstelling tot de bohemain stijl is dat het vaak heel netjes en strak moet zijn. Bohemain interieuradvies zegt juist het tegenovergestelde. Veel accessoires zijn ook leuk en de kast hoeft niet altijd opgeruimd te zijn. Laat boeken juist een beetje speels hangen om een gezellige sfeer te creëren.

5. Er zijn geen regels

De laatste en belangrijkste tip? Er zijn geen regels. Alleen de regels die jij zelf bedenkt.

Dit vind je misschien ook leuk...