Zo zorg je goed voor je hoofdhuid
Beauty & Style Hair

Zo zorg je goed voor je hoofdhuid

Met zoveel geweldige producten op de markt, kan het gemakkelijk (en zeer verleidelijk) zijn om ze allemaal voor je haar te gebruiken. Maar hoewel we allemaal dol zijn op onze shampoos, conditioners, maskers en andere stylingproducten, kan het overdrijven met bepaalde producten slechte gevolgen hebben voor de algehele gezondheid en het uiterlijk van je haar.

Zoals elke stylist je zal vertellen, is je haar maar zo gezond als je hoofdhuid. En als je hoofdhuid niet goed kan “ademen”, wat betekent dat het bedekt is met verstoppende productopbouw, zie je vrijwel gegarandeerd de effecten op je lokken in de vorm van droogheid, dofheid, breuk en algeheel slecht uitziend haar.

Om deze zorgen weg te nemen, raden we je aan om je hoofdhuid te behandelen met een “reset”, of diepe reiniging,  die zal helpen om je haar weer gezond te krijgen. Het is altijd goed om het haar en de hoofdhuid af en toe te resetten. Blijf scrollen om te weten wat je moet doen. Zo kun je zien dat het tijd is om je hoofdhuid te resetten:

Je gebruikt veel stylingproducten

Als je iemand bent die niet veel product gebruikt, dan is je hoofdhuid waarschijnlijk prima, maar als iemand veel producten gebruikt, zoals glansshampoos op oliebasis of op dimethicone, en dan gebruiken ze ook een droogshampoo en ze gebruiken een conditioner en dan een andere conditioner met aanvullende stylingproducten. Dan moet je gaan nadenken over het verminderen van het residu of het vereenvoudigen van het haarverzorgingsregime.

Je shampoo bevat styling middelen

Als je regelmatig shampoos gebruikt die meer doen dan alleen reinigen, zoals formules die gladmaken, verdikken, glanzen of verzorgen, wordt je hoofdhuid misschien niet zo schoon als je denkt. Deze shampoos bevatten ingrediënten die “ontwikkeld” zijn om na het spoelen op het haar te blijven zitten, zoals siliconen, die slecht voor je haar kunnen zijn als ze niet goed worden uitgespoeld.

Deze ingrediënten, zoals siliconen, zijn grote moleculen en hebben een positieve lading. En het haar heeft een inherente negatieve lading, zodat positieve lading het haar aantrekt en niet volledig uitspoelt aan het einde van de shampoo. Deze materialen die zijn ontworpen om op het haar achter te blijven, blijven niet alleen achter op het haar om het glanzender te maken, om het te ontkroezen, om het dikker te maken, maar ze hechten zich ook aan de huid.

Wanneer deze op de hoofdhuid achterblijven en niet worden verwijderd, kun je jeukende puistjes op je hoofdhuid krijgen die uiteindelijk geïnfecteerd kunnen raken als je eraan krabt, en dan kunnen ze geïnfecteerd raken en kun je haar gaan verliezen.

goed voor je hoofdhuid zorgen

Conditioners zijn eigenlijk heel irriterend zijn voor de huid. Mensen beseffen het niet, maar conditioners bevatten quats, of kationische positief geladen moleculen, die irriterender zijn dan de shampoo-ingrediënten. Als je conditioner op je hoofdhuid achterlaat, krijg je daarom irritatie. Hetzelfde geldt voor alle reinigende conditioners. Hoewel ze bedoeld zijn om te ‘reinigen’, kun je je haar niet wassen met conditioner. 

Wasverzachters van de haarverzorging

Ongeacht wat je gebruikt, conditioners zijn bedoeld om op te bouwen, zo werken ze. Ze zijn als de wasverzachters van de haarverzorging wereld. Wasverzachters, als ze niet spaarzaam worden gebruikt, zullen je droger beschadigen. Als je gewoon conditioner blijft gebruiken en geen shampoo hebt die het conditioneringsmiddel verwijdert, zal het haar verzwaren. Het kan sommige poriën verstoppen.

Een goede hoofdhuid reset begint met een eenvoudige, niet-styling shampoo. Er zijn ook producten die ontworpen zijn om geen resten achter te laten.  Op de lange termijn, moet je proberen om je conditioner en stylingproducten uit de buurt van je hoofdhuid te houden. Dit kan erg lastig zijn als je kort of strak opgerold haar hebt, of als je veel spray producten gebruikt, maar wees voorzichtig en weersta de drang om deze producten in je hoofdhuid te masseren.

Lees ook: Van deze dingen wordt je haar vet (en zo voorkom je het)

Dit vind je misschien ook leuk...