top 3 beste mascara’s voor gevoelige ogen
Beauty & Style Make-up

Dit is de top 3 beste mascara’s voor gevoelige ogen

Bijna alle vrouwen gebruiken mascara om zo de wimpers te kunnen accentueren door ze te liften, een kleur te geven en mooier te maken. Sommige vrouwen krijgen hierbij echter last van brandende, rode of tranende ogen. Dit komt omdat bepaalde mensen gevoelige ogen hebben, hierdoor moeten zij goed op bepaalde zaken letten als zij mascara gaan kopen. Lees hieronder verder om meer te weten over het gebruik van mascara voor gevoelige ogen en onze top 3 beste mascara’s voor gevoelige ogen.

Wanneer kunnen je ogen geïrriteerd raken van mascara?

Niet iedereen kan goed tegen het gebruik van mascara. Bepaalde mensen gaan direct na het aanbrengen van mascara tranen, of de ogen gaan verschrikkelijk prikkelen. Hierdoor is de make-up natuurlijk direct verpest, wat irritaties op kan wekken. Dit is voornamelijk het geval als dit elke keer gebeurt omdat je last hebt van gevoelige ogen. Zaken die een invloed hebben op de gevoeligheid van je ogen zijn bijvoorbeeld luchtvervuiling, contactlenzen, het werken achter een computer, hooikoorts of air conditioning.

Ga je binnenkort nieuwe mascara kopen en heb je gevoelige ogen, kijk dan goed wat de samenstelling is van het product en probeer bepaalde ingrediënten te vermijden. Houd rekening dat de meeste ingrediënten in mascara’s die ontwikkeld zijn voor het creëren van extra lengte van de wimpers een negatief effect hebben op je ogen. Vermijd ingrediënten als aluminiumpoeder, retinylacetaat, propyleenglycol en kleuradditieven aangezien je al gauw rode en tranende ogen gaat krijgen. Daarnaast kunnen je ogen flink gaan branden als deze ingrediënten direct in het oog van een gevoelig persoon komen.

Hier moet je op letten als je gevoelige ogen hebt

Eerst geven we je 6 praktische tips die je kunnen helpen als je op zoek gaat naar mascara speciaal voor je gevoelige ogen:

– Check altijd eerst de samenstelling van de mascara op de verpakking, zeker als je fel gekleurde mascara koopt.
– Gebruik eerst een primer voor je wimpers ter bescherming.
– Vermijd waterproof mascara aangezien de samenstelling anders is en waterproof mascara lastig te verwijderen is.
– Maak gebruik van een milde mascara remover op waterbasis.
– Gebruik een mascara die special ontwikkeld is voor gevoelige ogen.
– Vervang je mascara elke 3 maanden.

Er zijn verschillende mascara’s te koop die allemaal wel goed zijn voor mensen die gevoelige ogen hebben, waardoor zij toch hun wimpers een extra touch kunnen geven. Hieronder onze top 3 beste mascara’s voor gevoelige ogen.

Top 3 beste mascara’s voor gevoelige ogen: Rimmel Lash Accelerator Endless Mascara

Stop met zoeken naar de perfecte mascara want je hebt hem gevonden! De Rimmel London Lash Accelerator Endless Mascara – Black verlengt jouw wimpers tot wel 99%! Ultralange wimpers die perfect gesepareerd zijn, klontvrij en mét volume. De speciale microvezels omhullen je wimpers en laten ze er extra lang en mooi uitzien voor een instant WOW-effect. Rimmel laat jou zijn wie jij bent. En net als London, staat Rimmel voor cool, onvoorspelbaar en edgy. Zelfexpressie zonder regels: wees jezelf, altijd echt en toegankelijk. Live the London Look! – Klontert niet – Met speciale microvezels

La Roche-Posay Toleriane Mascara Extension

Toleriane verlengende mascara is effectief en biedt comfort, volgens onderzoek
De Toleriane-lijn is uitgebreid dermatologisch getest zodat de producten geschikt zijn voor zelfs de meest gevoelige huidtypen. Als lenzendrager of bij gevoelige ogen kan het nog een uitdaging zijn om de juiste mascara te vinde. Deze Toleriane volume-mascara is mild, maar doeltreffend waarbij het je gelijk een verleidelijke oogopslag geeft. Mascara voor dagelijks gebruik; Geschikt voor gevoelige ogen en lenzendragers; Krult, verlengt en scheidt de wimpers; Verstevigt de wimpers; Versterkt de wimpers tot in de punten; Verzacht de wimpers (met zacht borsteltje) voor een zijdezachte aanblik; Kleurt de hele wimper lengte gelijkmatig voor maximaal verlengend effect; Langdurig draagresultaat; Eenvoudig te verwijderen; Hypoallergeen. Gebruiksbeleving verlengende mascara voor gevoelige ogen 
Deze mascara is zeer gemakkelijk in gebruik: met één applicatie worden wimpers gekruld, voller en netjes van elkaar gescheiden. Zacht voor de ogen en verzorgend voor de wimpers zelf. Keuze uit verschillende kleuren van zwart tot bruin, met een diepe kleurintensiteit. 

Clinique Lash Power Mascara

Long Wearing Formula – Door oogartsen getest.
De Cllinique Lash power mascara blijft er 24-uur lang prachtig uit te zien, zonder vlekken of uitsmeren. Blijft zitten bij regen, zweet, luchtvochtigheid en tranen. De unieke borstel bereikt en verlengt zelfs de kleinste wimpers. Door oogartsen getest.

• Begin aan de wortel van je wimpers, naar de tippen van je wimpers
• Herhaal om lagen op te bouwen
• Voor de onderste wimpers, hou je de mascara verticaal vast

Dit vind je misschien ook leuk...