BH-versleten
Beauty & Style Fashion Advise Fashion Items Fashion Trends

Wanneer is je BH aan vervanging toe?

BH’s. De minimale kledingkast van menig vrouw bestaat toch wel uit meer dan twee BH’s. Maar wanneer moet je je BH vervangen? Je twijfelt of je je die geliefde mooie BH toch maar eens moet wegdoen. Ja, het kan pijn doen, maar geloof me, bij deze alarmbellen is het toch een slimme zet. En je kunt altijd een nieuwe BH kopen, toch?

De beugels beginnen pijn te doen

Het kan zijn dat ze gewoon pijn doen, of dat ze er al uit komen. Als het laatste het geval is, zou ik toch maar snel een nieuwe BH kopen, want het scheelt jezelf enorm veel pijn en irritaties.

Krabben, krabben, krabben

Als je BH versleten is, kun je ook merken dat je veel aan het krabben bent. Je hebt jeuk en komt er niet vanaf. Dit is dan een stille hint dat er veel bacteriën in je BH kunnen zitten, en die kun je er na verloop van tijd niet meer uitwassen.

Je BH zit niet lekker

Alleen een BH vervangen als hij kapot is? Niet perse! Als je je BH ’s avonds uit doet en je merkt dat je striemen hebt van de bandjes, dan kun je misschien overwegen een grotere omvang te kopen. Een te strakke BH zit niet alleen gewoon niet lekker, het doet ook nog onnodig pijn en door het strak zitten kunnen er sneller bacteriën bijkomen waardoor je nog sneller afscheid moet nemen van je BH.

Te klein (of te groot)

Moet je je borsten vaak even op hun plek of ‘gapen’ de cups? Dan kan het zijn dat je BH te klein of juist te groot is. Hierdoor krijgen je borsten niet de ondersteuning zie ze nodig hebben waardoor je er last van kunt gaan krijgen. Niet alleen kun je last krijgen van je borsten, maar ook van je rug. Een goede BH draagt namelijk bij aan een wat sterkere rug, omdat het gewicht van je borsten ondersteunt wordt door de BH. Een foute maat werkt dit effect echter tegen.

Dus is je BH versleten of zit hij gewoon niet lekker? Ga dan een keer naar die leuke lingeriezaak en geef jezelf wat nieuwe BH’s cadeau. Een mooie én comfortabele BH zorgt namelijk ook voor wat extra zelfvertrouwen en dat mag je dan ook zeker uitstralen!

Dit vind je misschien ook leuk...