tips-voor-wittere-tanden
Beauty & Style

5 tips voor wittere tanden

Niet is zo mooi als een stralende glimlach. Je wordt er blij van en het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Toch durft niet iedereen hun glimlach te laten zien. Een gelig gebit is hiervan vaak de oorzaak. Ondanks dat vrijwel niemand van nature gezegend is met witte tanden, is een stalende witte glimlach wel een hype. Een recht, schoon en wit gebit geeft je immers een mooie en gezonde uitstraling. Hoewel de kleur van jouw tanden grotendeels genetisch bepaald is, zijn er wel manieren om gelige tanden te verminderen en te voorkomen. Ben jij onzeker over je glimlach vanwege de kleur van je tanden? Deze 5 tips voor wittere tanden zorgen ervoor dat jij niet meer kan stoppen met lachen!

1. Goed poetsen

Deze tip ligt misschien voor de hand, maar veel mensen onderschatten het effect van een goede poetsbeurt. Het gaat hierbij niet per definitie om het aantal minuten dat je je tanden poetst, maar om de poetstechniek. De tijd nemen, hoort bij een goede poetstechniek. Het gros van de mensen poetst haastig tussen de bedrijven door waardoor hun gebit niet optimaal gereinigd wordt. Neem dus een rustig moment voor het poetsen van jouw tanden. Heb je geen tijd? Poets je tanden dan eens onder de douche. Goed voor je tanden en gelijk een welkome afleiding onder de koude douche.

2. Bezoek de tandarts regelmatig

Een tandarts is er niet voor niets. Hoewel naar de tandarts gaan voor velen niet een favoriete bezigheid is, is het wel van belang voor een gezond gebit. Aangeraden wordt om om het half jaar je gebit te laten controleren en reinigen door een tandarts.

3. Laat de sigaretten aan de kant liggen

Roken heeft een aantal nadelige effecten, ook voor je tanden. Regelmatig een sigaretje roken is funest voor jouw gebit. Roken zorgt niet alleen voor ontstekingen in de mond, maar ook voor gele tanden. Stoppen dus!

4. Drink water na het eten

Tijdens het eten komen er bacteriën en zuren vrij in je mond. Dit is heel normaal, maar deze zogenaamde zuuraanval tast wel je tanden aan. Om dit zo veel mogelijk te verminderen, is het goed om na iedere maaltijd minstens een glas water te drinken. Op deze manier spoel je een deel van de bacteriën en zuren weg.

5. Pas op met suiker

Te grote hoeveelheden suiker is niet goed voor onze gezondheid, maar zeker ook niet voor onze tanden. De bacteriën in onze mond zetten de suiker namelijk om in zuren. Deze zuren tasten vervolgens het tandglazuur aan waardoor de tanden snel een gelig uiterlijk krijgen.

Laat je tanden geen invloed meer hebben op je glimlach met deze 5 tips voor wittere tanden. Laat dat stukje taart en die sigaretten af en toe staan, drink water na het eten, bezoek de tandarts en poets je tanden tijdens die gedoemde koude douche. Hallo mooie witte glimlach!

Dit vind je misschien ook leuk...