Hoe je je tanden er goed uit kunt laten zien
Beauty & Style

Hoe je je tanden er goed uit kunt laten zien als je een koffiedrinker bent

Het drinken van vloeistoffen in de ochtend is een gezonde gewoonte die routinematig wordt aanbevolen door vooraanstaande gezondheidsexperts. Per slot van rekening verliezen we ’s nachts ongeveer een liter water door de vochtigheid van onze adem alleen al, dus voldoende gehydrateerd blijven met water bij het ontwaken (en de hele dag) is essentieel om ons goed te voelen en te presteren. Koffie, hoewel een diureticum, is een andere populaire ochtenddrank die boordevol antioxidanten en darm gezondheidsvoordelen zit, en een kopje ’s ochtends kan, voor sommigen van ons, de beslissende factor zijn tussen een productieve dag en een dag die zwaar aanvoelt .

Met dat gezegd hebbende, is het veilig om je parelwitte tanden te poetsen direct na het drinken van een kopje koffie? En als het gaat om het drinken van water vlak voor het poetsen, moeten we ons dan ooit zorgen maken over het inslikken van bacteriën die zich ’s nachts hebben opgehoopt?

Is het verstandig om ’s ochtends voor het poetsen water te drinken?

Als we water doorslikken, wordt het vermengd met de enzymen in ons speeksel en gaat het naar de maag, die zeer zuur is. Het zuur in de maag zal de bacteriën in het water doden. Met andere woorden: maagzuur komt te hulp voordat een opeenhoping van bacteriën die zich ’s nachts in je mond heeft opgehoopt, de kans krijgt om in jouw hele lichaam opschudding te veroorzaken.

Hoewel het veilig is om water te drinken voordat je je tanden poetst, omdat maagzuur de bacteriën doodt, smaakt het misschien niet altijd prettig. Als dit op jou van toepassing is, is het verfrissender als je kunt spoelen en spugen voordat je water doorslikt, maar nogmaals, dit is meer een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur. De smaak van het water kan gepaard gaan met je ochtendadem, maar het vormt geen bedreiging.

je tanden er goed uit kunt laten zien

Drink je het beste koffie voor of na het tandenpoetsen?

Terwijl je weet of je ervoor kiest om water te drinken voor of na het poetsen, vraag je je misschien af ​​of dezelfde flexibiliteit geldt als het om koffie gaat. Hiermee zul je voorzichtiger moeten zijn. Eigenlijk wordt het afgeraden om je tanden te poetsen direct nadat je je cafeïne binnen hebt gekregen.

Voedingsmiddelen en dranken met een hoog zuurgehalte, en koffie is er een van, demineraliseren de tanden of verzachten het glazuur van je tanden. Als je iets met je tanden doet onmiddellijk na het poetsen of flossen terwijl het glazuur zacht is, kan dit de tanden beschadigen, gevoeligheid veroorzaken of zwakke plekken ontwikkelen die tot gaatjes kunnen leiden.

Houd er rekening mee dat dit alleen geldt voor het tanden poetsen direct na het drinken van koffie. Je kunt nog steeds je tanden poetsen. We adviseren om minstens 30 minuten tot een uur te wachten. Als je je kopje koffie hebt gedronken, spoel je je mond met water en wacht je minstens 30 minuten nadat je klaar bent met het drinken van koffie om opnieuw te poetsen. Na 30 minuten is je glazuur opnieuw uitgehard en zal het niet worden verwijderd door te poetsen.

Poetsen vóór de koffietijd is ideaal, omdat tandplak en bacteriën zich ’s nachts op de tanden verzamelen. Als tandplak op je tanden zit wanneer je je koffie drinkt, wat betekent dat je nog niet hebt gepoetst, kan koffie vlekken op de tandplak maken, waardoor de tanden er donkerder uitzien. Minder tandplak betekent minder kans op verkleuring, dus om uw parelwitte tanden zo glinsterend mogelijk te houden, moet je proberen te poetsen voordat je een vers kopje drinkt.

Hoe je je tanden er goed uit kunt laten zien als je een koffiedrinker bent

Is er een ideaal moment om te wachten met het drinken van water of koffie na het poetsen?

Na het poetsen is het veilig om direct water en koffie te drinken, omdat de mineralen in tandpasta de tanden oppervlakken hebben versterkt, geremineraliseerd en de ophoping van bacteriën op het tandoppervlak hebben verwijderd. Voor de beste smaak moet je misschien 10 minuten wachten om koffie of water met tandpasta smaak te vermijden.

Hoe je je tanden er goed uit kunt laten zien als je een koffiedrinker bent

De beste mondverzorgingsroutine, vooral voor koffiedrinkers, bestaat uit vier belangrijke stappen die dagelijks en in de volgende volgorde moeten worden uitgevoerd. Begin eerst met flossen en poets vervolgens je tanden (doe deze stap ’s morgens en’ s avonds, idealiter met een elektrische tandenborstel). Vervolgens raden we aan om een ​​tongschraper te gebruiken om bacteriën van de tong te verwijderen. En tot slot, eindig met een alcoholvrije mondspoeling.

De belangrijkste handelingen zijn dagelijks flossen en tweemaal daags poetsen. Ze zijn essentieel voor het verwijderen van tandplak en vuil uit je koffie of drank of voedsel, evenals de natuurlijke opbouw van bacteriën die in alle monden voorkomt. Het is ook een goed idee om mondwater toe te voegen aan je mondverzorgingsroutine. Een mondspoeling kan bacteriën, tandplak en vuil verder helpen verwijderen en je adem fris te houden.

Door deze mondhygiëne-routine in vier stappen te implementeren, blijft niet alleen de opbouw van bacteriën in de mond laag, het betekent ook dat er minder plaatsen zijn waar koffievlekken zich kunnen hechten. Oppervlakkige vlekken hechten zich aan bacteriën op het oppervlak voordat ze hun weg vinden naar de diepere lagen van de tanden om diepe vlekken te worden.

je tanden er goed uit kunt laten zien als je een koffiedrinker bent

Zorg twee keer per jaar voor een gebitsreiniging

Voor het voorkomen van vlekken en de algemene mondgezondheid is het ook belangrijk om twee keer per jaar een professionele gebitsreiniging te ondergaan. Een tandarts of mondhygiënist(e) heeft krachtige hulpmiddelen om oppervlakte vlekken te verwijderen voordat ze naar de diepere tand lagen gaan.

Lees ook: 5 tips voor wittere tanden

Dit vind je misschien ook leuk...