Living

De voordelen van aluminium

Het gebruik van aluminium profielen zit flink in de lift, dit merken wij bij aluminium vakman heel goed natuurlijk! De mogelijke toepassingen van aluminium zijn eindeloos. Naast een veelgebruikt product binnen (bouw)constructies en het vervaardigen van meubels & stellingen worden aluminium profielen ook steeds vaker voor een strakke gebruikt, denk vooral aan de U-profielen, hoek / L-profielen en strips natuurlijk. Maar waarom is aluminium nu zo populair aan’t worden? Nou daar geven de productspecialisten van ALUMINIUMvakman.nl u natuurlijk graag een antwoord op! 

Waarom aluminium?

Waarom kan de moderne doe-het-zelver niet meer zonder aluminium profielen? Laten we beginnen met de mooie kleur. Aluminium heeft een toegankelijke zilverwitte kleur, wat het erg toegankelijk maakt. Maar aluminium is daarnaast ook erg goed te coaten, waardoor het in principe heel eenvoudig (en relatief voordelig) te poedercoaten is in een kleur naar wens, ideaal voor een strakke afwerking die heel mooi matcht met de andere materialen / kleuren dus. 

Daarnaast is aluminium enorm licht in gewicht. Wanneer we aluminium vergelijken met staal – vaak een mogelijk alternatief – dan weegt aluminium slechts 1/3 van staal. Maar op het gebied van slijtvastheid & corrosiebestendigheid scoort aluminium vrijwel gelijk als staal, dit komt vooral door de dunne oxidehuid. Aluminium is daarnaast vrij flexibel en kan redelijk eenvoudig gevormd worden. Het kan in vorm gegoten worden, maar is ook ideaal geschikt om te snijden. 

En op het gebied van milieuvriendelijkheid scoort aluminium ook vrij hoog. Aluminium is een van de meest gerecyclede materialen. Dit komt omdat aluminium praktisch 100% herbruikbaar is na verloop van tijd ook nauwelijks aan kwaliteit inboet. 
Conclusie: Aluminium is mooi, licht, slijtvast, corrosiebestendig, duurzaam & milieuvriendelijk materiaal & dan ook nog eens zeer praktisch! Bekijk hier alle alu profielen van ALUMINIUMvakman.nl >>.

Dit vind je misschien ook leuk...