schoenentrends mannen
Beauty & Style Fashion Trends

Dit zijn de schoenentrends voor mannen!

Elk jaar wisselen de schoenen trends en vaak komt dit door een specifiek model van een bepaald merk wat de standaard zet en waar veel andere merken op voort borduren. Vaak kan een groot merk zo’n trend in gang zetten, maar geregeld ontstaat een trend bij een merk of model, zoals Greve, waar je het niet van verwachtte. Daarnaast hebben mensen met veel volgers steeds meer de kracht om een trend in gang te zetten. Wat zijn de trends van het najaar van 2021 voor mannen op het gebied van schoenen?

Ook bij schoenenmerken zien we een hang naar duurzaamheid

Steeds meer merken leggen de focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen en hebben het doel om steeds duurzamer te worden. Ieder merk gaat hier op een andere manier mee om. Dit kan verschillen  van het gebruik van duurzame materialen tot het gebruik van gerecyclede stoffen. 

Zware materialen voeren de boventoon deze zomer

Een belangrijke trend bij schoenen voor mannen dit najaar zijn zware materialen, zoals premium leer. Natuurlijk zijn dit materialen die goed bij de Nederlandse winters passen en ervoor zorgen dat je voeten droog blijven in de hevigste regenbuien en stormen. Ook donkere kleuren doen het dit najaar goed en elk merk lijkt een compleet zwarte sneaker in het assortiment te hebben.

Suède zie je voorbijkomen in nette schoenen, maar ook in de wat meer casual modellen. De stof is niet van de bovenkant, maar van de onderkant van de huid gemaakt. Daardoor is de schoen net wat ruwer en lijkt het wat meer op stof. Schoenen met suède combineer je perfect met een mooie pantalon en een pullover voor een smart casual look. Ook voor instappers is het materiaal erg geschikt. Let wel op dat suède wat kwetsbaarder is, het beste kun je de schoenen dan ook voor gebruik behandelen met een waterafstotende spray.

De grove, chunky sneakers blijven hot

Waar zo’n 5 jaar geleden de trend werd ingezet met een basic tennisschoen, heeft de chunky sportschoen, oftewel de brede, grove schoen, deze leidende rol overgenomen. Deze trend startte voorzichtig, zoals de meeste trends die vaak beginnen met een kleine groep trendsetters, waarna de massa volgt. Ondertussen heeft elk merk de chunky schoen ontdekt en zie je hem zelfs bij dure merken terug. Ook voor 2020 is de chunky schoenen trend nog niet voorbij, met een speciale plaats voor de chunky zool. 

Een grove zool loopt heerlijk

De grovere zool zoals we die hierboven omschreven,is een verademing voor je voeten, want het loopt heerlijk. Zeker de zomerse varianten met lichtgewicht zolen, maar voor dit najaar kies je beter voor een wat zwaarder materiaal zodat je voeten droog blijven. De uitstraling is robuust, maar ze lopen zo licht als een veertje. Daarnaast zijn het dit seizoen niet alleen sneakers die voorzien zijn van zo’n chunky zool, ook sandalen Hebben dit soort zolen tegenwoordig. Ideaal voor een extra sportieve look op een warme dag.

De klassiekers blijven altijd hot, ook in de winter van 2021

Klassiekers onder de herenschoenen zijn, nog steeds, onder andere de witte sneakers, de bruine loafers en de donkerblauwe instappers. Schoenen die elke man eigenlijk in zijn kast hoort te hebben. Dit zijn namelijk stijlen waar je altijd op terug kunt vallen als je het echt even niet meer weet. Schoenen waar je altijd mee voor de dag kan komen, die geschikt zijn voor elke gelegenheid en waar je nooit een flater mee slaat. Logisch dat modeontwerpers deze klassiekers elk seizoen weer als basis nemen om ze in een nieuw jasje te steken.Vaak met een andere twist, maar dit seizoen zie je ze vooral zoals vroeger. De modellen zoals ze ooit bedacht zijn – lekker retro!

Dit vind je misschien ook leuk...