keukenmuren verven inspiratie
Kitchen Living

De keukenmuren verven? Wij zetten de beste kleuren voor je op een rijtje

Zodra je de keuken gaat opknappen zal één van de eerste vragen die in je opkomt zijn: welke kleur zal ik mijn keuken verven? Wit is strak, schoon en het past overal bij. Een pasteltint brengt vrolijkheid op een zachte manier en met een primaire kleur (rood, geel of blauw) maak je een ware blikvanger van je keuken. Keukeninspiratie (keukeninspratie) opdoen is leuk, maar kan vele uren in beslag nemen en op een gegeven moment kan het je gaan duizelen. Wanhoop niet want wij zetten leuke kleuren voor de keuken op een rijtje en we vertellen er ook bij waarom. Keukenmuren verven inspiratie vind je hier!

leuke kleuren voor de keuken

Van wit tot zwart, met alle grijstinten er tussenin

Deze kleuren kun je met elkaar combineren en alle keukenaccessoires passen er bij. Delen die minder daglicht vangen kun je met wit en/of licht grijs verven en de keukenmuren die wel vol in het daglicht staan, kun je in een donker grijze of zelfs zwarte kleur verven. Speel met vlakken wit, grijs en zwart op een grote keukenmuur. Zo wordt jouw keuken geen standaard keuken maar een creatieve uiting van de keukeninspiratie (keukeninspratie) die “tot jou kwam”.

Pasteltinten zijn leuke kleuren voor de keuken

Als je wilt dat jouw keuken een uitnodigende plek is die warmte en gezelligheid uitstraalt, dan zijn pasteltinten een uitstekende keuze. Je hoeft je niet meer af te vragen “in welke kleur zal ik mijn keuken verven”. Zacht geel,licht blauw of elke andere zachte tint is uitstekend geschikt voor een kleurrijke en bohemian stijl keuken. Houd je accessoires wat neutraler van kleur en je kunt niet meer in de fout gaan.

welke kleur zal ik mijn keuken verven

Spelen met primaire kleuren

Je kunt er ook voor kiezen om je keukenmuur een harde kleur te geven. Rood, blauw en geel zijn primaire kleuren die jouw keuken een extra dimensie geven. Rood is de kleur van het leven, vitaliteit, kracht en natuurlijk liefde. Blauw zegt vertrouwen, wilskracht, verkoeling en is de kleur van de vrede. Geel staat voor vrolijkheid, creativiteit, geluk en het werkt stimulerend. Vind je alle kleuren mooi en weet je niet welke je moet kiezen? Wellicht is het een idee om je keukenmuren verven inspiratie te baseren op deze betekenissen.

Dit vind je misschien ook leuk...