traprenovatie
Interior Trends Living

Wat zijn de trends op het gebied van trappen?

Aangezien een trap een van de eerste dingen is die mensen zien wanneer ze je huis binnenkomen, moet deze uniek en opvallend zijn. Dit is echter vaak niet het geval en veel trappen schreeuwen om een traprenovatie. Gelukkig is er een enorme variëteit als het gaat om trappen en hun ontwerpen, maar de trends veranderen bijna elk jaar. Wil je je trap up-to-date houden of ben je benieuwd naar traprenovatie kosten, lees dan snel verder voor de laatste trends op het gebied van trappen!

Trap met metalen afwerking

Een van de grootste trends in trappen dit jaar is een trap met metalen afwerkingen. Dat omvat de reling en de palen die er extreem uniek uit kunnen zien vanwege de vele metalen opties op de markt, waaronder aluminium, roestvrij staal en smeedijzer. Ook kun je, afhankelijk van hoeveel geld je wilt uitgeven, creatief zijn en een op maat gemaakt ontwerp bestellen. Elke metaalsoort is duurzamer dan hout, glas, hout en andere materialen, dus dit type trap blijft tientallen jaren mooi.

Houten trap

Houten trappen behoren ook tot de trappen trends van 2022. Zoals de naam al doet vermoeden, worden houten trappen gemaakt van houten planken. Ze zijn gemakkelijk te construeren en hout is een goed robuust en duurzaam materiaal. Het is een materiaal dat gemakkelijk kan worden aangepast, dus je kunt ook een houten trap op maat laten maken. Hout is makkelijk te bewerken en door de juiste afwerking te kiezen kan je huis er strak en modern uitzien. Dit type trap vereist meer onderhoud dan andere omdat hout kan buigen, barsten of rotten als het niet goed wordt behandeld. Een houten trap gaat erg lang mee, als de trap na jaren gebruik niet meer in de smaak valt is het altijd mogelijk om een traprenovatie uit te voeren. 

Zwevende trap

Als je een eigentijdse, leuke en opwindende esthetiek wilt bereiken met je trappen, moet je zwevende trappen eens onderzoeken. Ze zijn gemaakt om eruit te zien alsof ze in de lucht zweven zonder enige ondersteuning. Deze trap heeft een extra dosis spanning die een huis interessant en uniek kan maken. Zwevende trappen zijn behoorlijk prijzig in vergelijking met andere soorten trappen, afhankelijk van de stijl waar je voor gaat. 

Felgekleurde trap

Kleuren zijn dit jaar ongelooflijk trendy, dus een felgekleurde trap zal ongetwijfeld goed in je huis passen. Het hebben van dit type trap is een gemakkelijke manier om een ​​vleugje kleur aan je huis toe te voegen en het meer uitnodigend te maken. En als je al een trap hebt die er saai uitziet, hoef je deze niet helemaal te vervangen. In plaats daarvan kun je gewoon verf kopen en zelf de trap schilderen! Je kunt ook de kleur van je muren aanpassen of een ander kleurenpalet kiezen dat opvalt en het belangrijkste middelpunt van de kamer is. Het is een leuk project waar het hele gezin aan kan bijdragen!

Trap met vloerbedekking

Ook trappen met vloerbedekking zijn dit jaar een erg populaire keuze. Het grote verschil tussen de trap met vloerbedekking en elk ander type trap is dat dit de veiligste manier is om een trap mooi te maken, en het is perfect voor gezinnen met kinderen, omdat het tapijt uitglijden en mogelijk vallen kan verminderen. De opties voor trappen met vloerbedekking zijn eindeloos. Er zijn zoveel prachtige tapijtontwerpen met verschillende patronen en kleuren, zodat je je trap onvergetelijk kunt maken, en je kunt de hele trap bekleden of alleen het middengedeelte bekleden!

Dit vind je misschien ook leuk...