eerste keer haar verven
Beauty & Style Hair

Tips voor als je voor het eerst je haar gaat kleuren

Als je een ‘maagdelijke haarverver’ bent, kan het kleuren van je haar echt angstaanjagend klinken. Het is moeilijk om de exacte kleur te krijgen die je wil en het kan veel onderhoud vergen. Daarnaast zijn er enorm veel haarkleuren om uit te kiezen. Maar een goede verfbeurt kan je haar ook volledig transformeren en je er anders uit laten zien. We weten dat het verven van je haar een ontmoedigende ervaring kan zijn, dus we zijn hier om een ​​deel van die angst rond je eerste keer kleuren weg te nemen. Lees snel verder voor onze beste tips om je haar op de juiste manier te verven.

Of je nu gaat voor een leuk donkerpaars of platinablond, of iets minder ingrijpends zoals balayage, er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een grote beslissing neemt. En aangezien het geen geheim is dat het kleuren van je haar geld en tijd kost, wil je er zeker van zijn dat je alle informatie hebt die nodig is. Hier is alles wat je moet weten voordat je je haar voor de allereerste keer kleurt.

Evalueer het onderhoud voordat je de duik neemt

Bepaalde behandelingen vergen meer onderhoud dan andere, dus het is belangrijk om daar rekening mee te houden bij het kiezen van de kleur. De gemiddelde tijd om je wortels bij te werken vier tot zes weken. Hoe goed je ook voor je lokken zorgt, vervaging is onvermijdelijk, en aangezien het haar elke maand ongeveer een centimeter groeit, moet je je wortels in die tijd opnieuw laten doen. Als je niet de tijd of het geld hebt om je look steeds opnieuw te doen, kies dan voor een kleur die dichter bij je natuurlijke tint ligt, zodat je uitgroei minder opvalt. 

Balayage is de gemakkelijkste kleurbehandeling om te onderhouden

De gemakkelijkste onderhoudsbehandeling is een naadloze balayage op de natuurlijke haarkleur. Balayage is win-win omdat je de gewenste kleur en highlights krijgt, maar het is ook gemakkelijk te behouden. Je kunt het laten uitgroeien en nooit meer terug laten komen, en het ziet er nog steeds mooi uit. Of je kunt de balayage bijhouden door het elke zes tot twaalf maanden bij te houden. Dus als je frequente trips naar de kapsalon wil vermijden, maar toch een vleugje kleur wilt, is balayage een geweldige optie.

Rode tinten zijn het moeilijkst te onderhouden

Een rode kleur is het moeilijkst te krijgen, het moeilijkst te bereiken, het moeilijkst te verwijderen en heeft ook de mogelijkheid om het snelst te vervagen. Het is de lastigste kleur die er is. Dus als je rood haar wilt hebben, wees dan bereid om je te binden aan onderhoud!

Houd rekening met je huidskleur en natuurlijke kleur

Misschien zie je een foto van de nieuwe highlights van je favoriete zangeres of de groene lokken van Billie Eilish en wil je hetzelfde, maar voordat je naar de dichtstbijzijnde kapsalon of drogisterij rent, moet je er rekening mee houden dat bepaalde kleuren er anders uitzien op verschillende huidtinten. Als je een roze huidskleur hebt, wil je een koelere, grauwere toon aanhouden. Als je een gele huidskleur hebt, kun je kiezen voor goud en de warme kleuren. En als je geen idee hebt welke ondertoon je hebt, praat dan met je kapper, zij zouden moeten kunnen helpen.

Dit vind je misschien ook leuk...