voordelen van kunststof kozijnen
Living

De 3 voordelen van een kunststof kozijn

Als je voor je nieuwbouwwoning of voor je renovatieproject op zoek bent naar nieuwe kozijnen, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je hierin een goede keuze maakt. De mogelijkheid van een kunststof kozijn is in die zoektocht zonder twijfel al een bod gekomen en er zijn dan ook een aantal erg goede redenen te vinden om hiervoor te kiezen. Een voordelige keuze, een veilige keuze en een veelzijdige keuze is dit sowieso al, maar dat is lang niet alles. Je leest er hieronder meer over.

Een kunststof kozijn is een voordelige keuze

De reden waarom kunststof kozijnen erg populair zijn, is ongetwijfeld de kostprijs ervan. Als je weet dat deze kozijnen gemiddeld 15% minder kosten dan hun houten concurrent en 20% minder dan hun aluminium broertje én dat ze bovendien een levensduur tot 50 jaar kennen, is de rekening snel gemaakt. 

Een kunststof kozijn is een veilige keuze

In de huidige maatschappij met dagelijks een hoog aantal woninginbraken, is de beveiliging van je woning vast en zeker een aandachtspunt. Als je dan toch moet overgaan tot het plaatsen van nieuwe kozijnen, kun je maar beter dit aspect mee in rekening brengen. Een kunststof kozijn is voorzien van speciale scharnieren die moeilijk te forceren zijn en kreeg bovendien het Politie Veilig Wonen Keurmerk.
Niet alleen naar inbraken toe, maar ook naar brandveiligheid is een kunststof kozijn een goede keuze. De kozijnen zijn moeilijk ontvlambaar en hebben een zelfdovende eigenschap, je verzekeringsmakelaar zal al snel voor je keuze te vinden zijn.

Een kunststof kozijn is een veelzijdige keuze

Kunststof kozijnen zijn in een ontelbaar aantal uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar waardoor ze uitermate geschikt zijn voor ieder type en iedere stijl woning. Het spreekt voor zich dat je bij het kiezen van nieuwe kozijnen wil kiezen voor een kozijn dat moeiteloos aansluit bij je woning en hier kan dat ook perfect. Een strak en modern design of een pand met een verleden, je vindt voor iedere woning de perfecte kunststof kozijnen. 

Wil je graag nog meer voordelen?

Met de voordelen die we hierboven aanhaalden, heb je er al een goed idee van waarom kunststof kozijnen voor iedere woning een goede keuze zijn. Hier blijft het echter niet bij, er zijn nog enkele bijkomende voordelen aan te halen die het kiezen voor jou nog makkelijker kunnen maken.
Een kunststof kozijn vraagt weinig tot geen onderhoud, ook niet onbelangrijk natuurlijk om te vermelden. Je hoeft ze niet periodiek te schilderen en bovendien behouden ze altijd hun originele kleur, ongeacht de weersomstandigheden. Een natte doek is het enige wat je nodig hebt om je kozijnen als nieuw te houden.
Maak jij je ook elke keer zorgen als je energieafrekening in de bus valt? De isolerende eigenschap van kunststof kozijnen zorgt ervoor dat je je hierover alvast geen zorgen meer hoeft te maken. Zeker als je de combinatie maakt van dit soort kozijnen met hoog isolerend glas, zul je aanzienlijk verschil merken in je energieverbruik en dus ook je energierekening. Je houdt de aanwezige warmte langer binnen en bovendien geef je de kou geen kans om je woning binnen te komen.  

Dit vind je misschien ook leuk...