tuinbank
Living Outdoor Living

1 tuinbank, 3 tuinstijlen: welke stijl past in jouw tuin?

In de zomer ben je waarschijnlijk veel buiten te vinden. Misschien breng jij het liefst zoveel mogelijk tijd buiten door. Wanneer je veel tijd in de tuin doorbrengt merk je al snel verbeterpunten op. Daar even snoeien, hier even vegen en wat zal ik eens met dat lege plekje op het terras doen? Tuinbanken zijn erg gezellige, maar ook praktische tuinmeubelen waarmee een lege hoek met gemak leuk aangekleed is. In dit blog kun je lezen hoe je tuinbanken naar 3 verschillende tuinstijlen kunt stylen.

Wat zijn de voordelen van tuinbanken?

Tuinbanken hebben vele voordelen. Het zijn tuinmeubelen waarmee jij een leeg hoekje in de tuin een nieuwe functie kan geven. Daarnaast kun je je tuinbanken gemakkelijk verplaatsen. Je zet tuinmeubelen zoals tuinbanken gemakkelijk in de schaduw om bij te komen van de warmte. Komt er bezoek en heb je te weinig zitplaatsen? Pak dan jouw gezellige tuinbankje erbij. Je kan tuinbanken ook gebruiken om meer sfeer te creëren in je tuin. Dit doe je door deze tuinmeubelen aan te kleden met plantjes en bloemetjes in mooie potten of teiltjes.

Sun Kissed

Het thema ‘Sun Kissed’ komt goed tot zijn recht in een Ibiza tuinstijl. Om dit thema toe te passen heb je accessoires in warme en lichte kleuren nodig. Kies bijvoorbeeld voor een zandkleurig sierkussen en lichtblauw lendekussen voor een frisse strand look. Deze tuinstijl past goed bij houten tuinmeubelen en natuurlijke materialen, zoals bamboe wandbekleding. Met een buitenkleed gemaakt van touw maak je deze stijl compleet!

Down with Love

Tuinbanken zijn perfect om samen met jouw geliefde een rustig plekje in de tuin op te zoeken. Door het thema “Down with Love’ toe te passen breng je tuinbanken in een romantische sfeer. Door te kiezen voor pastelkleuren en bloemenprints, zorg je voor een warme uitstraling. Leg de bank vol met sierkussens van fluweel en satijn. Door een plaid neer te leggen kunnen jullie lang genieten van zwoele zomeravonden. Maak de romantische sfeer helemaal af door de tuinbank onder een pergola te plaatsen en hier sfeerverlichting aan te hangen.

Into Nature

Natuurlijke kleuren zijn weer helemaal in! Kleed jouw tuinmeubelen aan met kussens en een dekentje in groene kleuren en aardetinten. Voeg hier sierkussens aan toe met bijvoorbeeld een botanische print of een jungle-design. De stijl ‘Into Nature’ past erg goed bij tuinbanken die bij veel groen staan.

Tuinbanken bekijken

Wil jij graag zien welke soorten tuinbanken er op de markt zijn om beter te bepalen welke er in jouw tuin past? Of weet je nog niet in welke stijl jij jouw tuin wilt aankleden. Kom dan langs in één van de showrooms van Gerrits Tuinmeubelen. Hier kun je kijken welk tuinbankje bij jouw tuinmeubelen past en welke accessoires goed bij elkaar passen.

Dit vind je misschien ook leuk...