lichaam strak houden
Beauty & Style

Wat kun je doen om je lichaam strak en fris te houden?

Naarmate je ouder wordt, verliest de huid zijn elasticiteit en begint te verzakken. Moeten we echter met onze jeugd achter ons echt afscheid nemen van die strakke huid en een fris gezicht? Hoewel het aanspannen van een losse huid geen eenvoudige taak is, zijn er tal van anti-veroudering producten, van bijvoorbeeld Lancome of  Tangle Teezer, die er voor zorgen dat je niet onder het mes hoeft te gaan om een strakke huid te krijgen. Dus, voordat je überhaupt gaat denken aan cosmetische chirurgie, probeer deze eenvoudige methoden te gebruiken voor het strakker maken van de huid.

Wat veroorzaakt een slappe huid?

Naarmate je ouder wordt, kan het voelen alsof krachten van buitenaf samenspannen om je strakke, gladde huid naar beneden te trekken. Hoewel niet alle oorzaken van een slappe huid vermijdbaar zijn, kunnen een paar ervan worden voorkomen door een gezonde levensstijl te kiezen. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende oorzaken van een losse, verouderende huid.

Vet, collageen en elastine

Verloren gezicht vet is een belangrijke boosdoener voor een slappe huid. Vet in het gezicht helpt onze huid mollig en gedefinieerd te houden. Maar wanneer dat vet met de leeftijd begint af te nemen, kan de huid er los en slap uit komen te zien. Om het nog erger te maken, verzwakt het bindweefsel dat onze botten en kraakbeen ondersteunt ook met de leeftijd. Dit zorgt ervoor dat het vet dat vroeger gelijkmatig onder het huidoppervlak werd verdeeld, bezwijkt voor de zwaartekracht.

Gezichtsvet is niet het enige dat wordt aangetast in het verouderingsproces. De productie van collageen en elastine neemt ook af in de loop van de tijd. Deze eiwitten zorgen voor volume en elasticiteit van de huid. Zonder deze kan de huid los en slechter er uit zien.

Zwaartekracht

De zwaartekracht weerhoudt ons ervan de ruimte in te zweven. Helaas draagt ​​het na verloop van tijd ook bij aan een slappe huid. Natuurlijk kunnen we niet veel doen om te voorkomen dat de zwaartekracht onze huid aantast, maar het is toch het vermelden waard.

Blootstelling aan de zon

Elke dag breken de harde UV-stralen van de zon het natuurlijke collageen en elastine van de huid af. Zonder deze eiwitten kan de huid niet zo snel herstellen en genezen als voorheen, wat leidt tot een minder strak uiterlijk. Door elke dag zonnebrandcrème op het gezicht, de hals en de borst aan te brengen met minimaal factor 30 (en elke twee uur opnieuw aan te brengen), kun je de schadelijke effecten van de zon op de huid bestrijden.

Gezichtsbewegingen

Glimlachen, lachen, fronsen, geeuwen en alle andere gezichtsuitdrukkingen kreuken en maken de huid op den duur losser. Tenzij je van plan bent zo stil als een standbeeld te blijven, zullen gezichtsbewegingen in de loop der jaren bijdragen aan huidveroudering en je moet accepteren dat dat zo is.

Slaaphouding

Veel op de zij of buik slapen kan bijdragen aan rimpels en fijne lijntjes. In deze posities kan de druk van je gezicht tegen het kussen je huid vouwen. Naarmate de decennia verstrijken, kunnen die vouwen permanent worden. Op je rug slapen of kiezen voor ’s nachtelijke huidverzorging oplossingen, zoals siliconenpleisters, kan deze oorzaak van een slappe huid compenseren.

Roken en drinken

Het is geen nieuws dat roken en drinken een negatieve invloed hebben op de gezondheid van het hele lichaam, inclusief de huid. De meer dan 7.000 chemicaliën in sigaretten doen je lichaam of je gezicht geen goed. De nicotine in sigaretten vernauwt de bloedstroom, waardoor je huid droog en verkleurd kan worden. Na verloop van tijd kan vasoconstrictie veroorzaakt door roken uw huid uithongeren van de zuurstof en voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond te blijven. Het drinken van alcohol kan de huid dan weer ernstig uitdrogen. Dit kan problemen verergeren, zoals rimpels, volumeverlies in het gezicht en wallen onder de ogen.

Dit vind je misschien ook leuk...