besparen op kleding tips
Beauty & Style

Drie tips om te besparen op jouw uitgaven aan kleding en sieraden

Modetrends lijken sneller te veranderen dan ooit tevoren. Het is dan ook niet zo gek dat je het liefst elke week gaat shoppen bij je favoriete winkels. Leuk natuurlijk, om iedere week een nieuw shirtje te kopen of een leuke armband te scoren, maar de kosten kunnen zo aardig oplopen. Shoppen kan een serieuze verslaving worden met in een uiterst geval geldproblemen tot gevolg.

Veel mensen (zowel mannen als vrouwen) vragen zich dan ook af hoe ze geld kunnen besparen op hun uitgaven aan kleren, sieraden en andere accessoires. Goed idee! Dachten wij. Dus besloten we een aantal tips te verzamelen om jouw kleding kostenpost te verlagen. Let’s go.

Tip 1: Shop bij een outlet in plaats van een reguliere winkel

Wil je wel mooie items kopen van bekende merken maar niet elke keer de hoofdprijs betalen? Shop dan bij een fysieke of online outlet. Een outlet verkoopt in principe spullen die niet meer geschikt zijn voor reguliere winkels, omdat ze bijvoorbeeld van een oude collectie zijn. Er is echter niks mis met de spullen en vaak zie je niet eens dat het een oude collectie betreft. Veel mensen weten van het bestaan van fysieke outlets voor kleding, maar wist je dat er ook een online outlet voor sieraden bestaat? Starlounge.nl is zo’n webshop met horloges en sieraden. Al hun artikelen zijn behoorlijk afgeprijsd doordat het om outlet artikelen gaat. Desalniettemin is alles in nieuwstaat en zitten er bekende merken tussen. Als je dit soort winkels eenmaal hebt ontdekt bedenk je je wel twee keer als je weer de volle mep wil gaan betalen in een fysieke winkel. 

Tip 2: Shop planmatig in plaats van impulsief

Je herkent jezelf vast in het volgende scenario: het is lekker weer en je besluit even door de stad te lopen. Toevallig valt je oog op een leuk paar schoenen die in de etalage staat. Ze zijn bijna tweehonderd euro, maar wel echt heel mooi. Heb je schoenen nodig? Nee, zeker niet, maar je laat je toch verleiden om ze aan te schaffen. Leuke schoenen, maar zonde van het geld. Dit kan alleen gebeuren als je niet shopt met een plan. Winkels zitten vol met verleidingen en marketing mensen spelen hier slim op in. De kans is dus groot dat je veel geld uitgeeft aan een impulsieve aankoop. Maak een plan wat je gaat kopen en ga doelgericht naar winkels die dat aanbieden. Het is zo een stuk makkelijker om je daaraan te houden en andere spullen te laten staan. Echt doen!

Tip 3: Geef meer uit in plaats van minder

Deze laatste tip klinkt misschien raar, maar het is echt waar. Je hebt vast de uitspraak ‘goedkoop is duurkoop’ wel eens gehoord. Als je bijvoorbeeld een heel goedkoop horloge koopt, dan is de kans groot dat deze binnen afzienbare tijd uit elkaar valt. Vervolgens koop je weer een horloge voor weinig geld die wederom van slechte kwaliteit is. Uiteindelijk geef je dan meer geld uit dan wanneer je in één keer een goed horloge had gekocht voor iets meer geld. Geef dus liever iets meer uit aan kwaliteitspullen die lang meegaan, dan een paar euro te besparen en zooi te kopen. 

Hopelijk lukt het je om deze tips te volgen. We weten zeker dat je naar een paar weken het verschil moet gaan merken. Zet hem op!

Dit vind je misschien ook leuk...