betonlook badkamer
Bathroom Living

Betonlook badkamer

De betonlook badkamer wordt steeds hipper. De betonlook wordt meestal gecreëerd door de vloer en de wand. Maar er bestaan ook allerlei materialen en accessoires om je badkamer een betonlook te geven. Hoe je van jouw badkamer een betonlook badkamer maakt lees je hier. 

Beton ciré

Beton ciré is een watervaste betonstuc wat al een langere tijd wordt gebruikt in badkamers. Het wordt de afgelopen jaren meer gebruikt voor decoratie materiaal. Het kan voor van alles in de badkamer gebruikt worden onder andere de muur, de vloer of de wastafel. Het is gemaakt op basis van cement en kunsthars. Wanneer je bezig bent met je eigen badkamer ontwerpen en je wilt niet voor tegels kiezen maar toch een betonlook op de muur, kies dan voor beton ciré. 

Betonlook tegels

Er zijn meerdere soorten betonlook tegels waarmee je een mooie moderne badkamer kan realiseren. Keramische tegels en tegels op cementbasis zijn goede keuzes. Deze tegels kunnen zowel op de muur als op de vloer betegeld worden. Een tip; kies bij deze tegels voor een groot formaat tegel, je badkamer lijkt hierdoor rustiger en ruimtelijker. Hoe groter de tegels zijn hoe minder voegen je hebt, hierdoor wordt je muur of vloer extra benadrukt.

Betonlook verf

Een goedkopere versie om je badkamer een betonlook te geven is een betonlook verf. In prijs scheelt het veel met tegels, betonstuc of beton ciré. De betonlook verf is er in veel verschillende soorten kleuren en is gemakkelijk zelf aan te brengen. De verf kan ook aangebracht worden op verschillende soorten muren met verschillende soorten ondergronden. 

Gepolierd beton

Gepolierd beton kan je gebruiken voor je vloer, het is namelijk een massieve betonvloer die glad gepolijst wordt. Door de vloer zo te bewerken krijgt het een mooie glans en oogt het strak en modern. Doordat het een naadloze vloer is is de vloer gemakkelijk te onderhouden. Je kunt niet zelf aanbrengen, dit wordt gedaan door vakmannen. Een vloer van gepolierd beton kun je niet in je douche gebruiken omdat het niet waterdicht is. 

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Of wil je binnenkort nieuw sanitair kopen? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer! 

Dit vind je misschien ook leuk...