eyecatcher in het interieur
Interior inspiration Living

Het belang van eyecatchers in het interieur

Bijna iedereen heeft het weleens gedaan: een woning ingericht. Je woning inrichten kan je simpelweg doen door een verzameling meubels in je huis te zetten, maar het is ook mogelijk dat je vooraf uitgebreid en goed nadenkt over de gewenste sfeer en stijl. Wil je dat iedere ruimte uniek is en een bepaalde sfeer in je woning creëren, dan mag in ieder geval één element niet ontbreken in je interieur: de eyecatcher.

Wat is een eyecatcher?

De betekenis van het woord eyecatcher verklapt het al: een eyecatcher is iets dat direct je oog trekt. Het is iets waar je direct naar moet kijken als je een ruimte binnenkomt, het is het focuspunt in de ruimte. De eyecatcher creëert een unieke sfeer in de ruimte. Doordat een eyecatcher beeldbepalend is voor je interieur, is het ook zo belangrijk om een juiste eyecatcher te kiezen voor een ruimte.

Welke meubels kunnen fungeren als eyecatcher?

Dat is het mooie van styling: in feite kan elk type meubel als eyecatcher dienen in je interieur. Zo kan je in de hal kiezen voor een design kapstok, of in de woonkamer voor een vintage tv meubel. Met deze design kapstok of met dit vintage tv meubel maak je gemakkelijk en snel van een neutraal interieur een uitgesproken interieur met pit.

Welke accessoires kunnen functioneren als eyecatcher?

Heb je weinig ervaring met styling, dan kan het spannend zijn om te investeren in een duur meubelstuk zoals een design kapstok als eyecatcher. Het is dan ook goed om te weten dat niet alleen meubels als eyecatcher kunnen fungeren. Ook (grote) huiskamerplanten, sierkussens of een kandelaar kunnen als eyecatcher in jouw interieur fungeren. Hierbij geldt als stelregel dat uitgesproken kleuren de ultieme eyecatcher zijn. Door het plaatsen van een plant of sierkussens kan je met relatief kleine aanpassingen zorgen voor een uitgesproken interieur. Wil je dat een plant de eyecatcher van jouw interieur wordt? Dan geldt: hoe groter, hoe beter.

Kunst als eyecatcher?

Kunst in je interieur is misschien wel de ultieme eyecatcher. Hang een spraakmakend kunstwerk aan je muur, hang een wandkleed op of schilder je eigen kunstwerk op de muur. Gelukkig is kunst er in alle mogelijke prijscategorieën. Zo kan je voor een origineel kunstwerk gaan, of voor een goedkopere zeefdruk. Ditzelfde geldt voor wandkleden, deze zijn in velerlei vormen, kleuren en prijscategorieën beschikbaar. Ben je uitgekeken op je eigen geschilderde kunstwerk op de muur, of is het toch niet zo geslaagd? Dan heb je het natuurlijk zo overgeschilderd. Dus, wat houdt je nog tegen om een eyecatcher aan te brengen in je interieur?   

Dit vind je misschien ook leuk...