beste Netflix serie van het moment
Must Watch Series

The Eddy, de beste Netflix serie van het moment!

De streamdienst Netflix staat bekend om het ruime assortiment van films en series. Binnen het aanbod is er naast ruimte voor series met een brede bekendheid ook plek voor nieuwe series met potentieel. Het is door de veelheid aan series wel een kunst geworden om er een met een geheel eigen karakter te vinden, maar als je er dan eenmaal zo’n unieke serie te pakken hebt, dan weet je direct dat het raak is. The Eddy is zo’n nieuwe pakkende serie die net datgene kan bieden waar tegenwoordig een tekort aan is: authenticiteit. De serie is mede geregisseerd door Damien Chazelle, onder andere bekend van zijn oscarbekroning voor de film La La Land. De episodes zijn geschreven door meervoudig BAFTA-winnaar Jack Thorne. De serie The Eddy werd direct na de lancering al geroemd om de prachtige sfeer en de scenes waar de passie voor jazz vanaf spat.

De verhaallijn van The Eddy

De 8-delige serie The Eddy speelt zich af tegen het decor van de grauwe buitenwijken van de Franse hoofdstad Parijs. De hoofdrolspeler Elliot (gespeeld door André Holland) is eigenaar van een (nacht)club en een voormalig jazzpianist. Hoewel hij zelf niet meer als muzikant actief is en zich volledig richt op het management van een jazzband, is zijn liefde voor de jazzmuziek in alles voelbaar. In de doorgaans matig met bezoekers gevulde club lijkt er weinig sprake van succes te zijn en de discutabele zakenpartners en het onverwachte bezoek van de dochter van Elliot maken het geheel in de Parijse nachtclub nog extra complex. De heerlijke jazzmuziek die met regelmaat in de serie te horen is, maakt het geheel helemaal af.

Waarom je blijft kijken naar The Eddy

Kenmerkend voor The Eddy is dat het geen 13 in een dozijn serie is die je even achteloos achter elkaar wegkijkt. Het is (gelukkig) een keer geen aaneenschakeling van snelle en flitsende scenes, maar juist een realistisch en onderhoudend verhaal. Prachtig is vooral de weergave van de tragiek van Elliot die slecht uiting kan geven aan zijn gevoelens, maar zijn hart voor altijd verloren heeft aan de jazzmuziek. De combinatie van goed filmwerk, passende decors, sterke hoofd- en bijrollen en een boeiende verhaallijn maakt dat The Eddy een serie is die je graag wil afkijken. Het is dan ook de beste Netflix serie van het moment en behoort momenteel tevens tot een van onze favo Netflix-series.

Dit vind je misschien ook leuk...