Beste Netflix films voor vanavond
Media Movies Must Watch

Beste Netflix films voor vanavond: voor ieder wat wils

Nu we veel gedwongen thuiszitten vanwege de coronapandemie, is Netflix een uitkomst. Word je soms moe van het scrollen tussen het ontelbare aantal films en series? Wij helpen je op weg. Dit zijn de beste Netflix films om vanavond te kijken. Van tranentrekkers tot maffiaklassiekers en kerstverhalen.  

The Boy Who Harnessed the Wind 

De scholier William woont in Malawi, een dorpje in Afrika. De droogte en daarmee hongersnood heersen. De dertienjarige William maakt zich zorgen. Hij is slim en leergierig en neemt het heft in handen. Tijdens het prutsen aan een dynamo op een fiets bedenkt hij een idee: hij gaat een uitvinding maken die de droogte in het dorp zal stoppen. Een prachtige film over een mooi en verdrietig levensverhaal. Een verhaal dat raakt en acteurs die sterk acteren. The Boy Who Harnessed the Wind is misschien wel de beste film van 2019. Dus als je ‘m nog niet hebt gezien, kruip dan snel op de bank met een dekentje en een kopje thee! 

Moonlight

Moonlight (Barry Jenkins) belicht het leven van Chiron, een homoseksuele jongen met een donkere huidskleur, in drie delen. Chiron wordt gespeeld door drie verschillende acteurs, Alex Hibbert, Ashton Sanders en Trevante Rhodes. Hij groeit samen met zijn drugsverslaafde moeder op in de achterstandswijk Liberty City in Miami. Een ironische naam, als je weet dat Chiron gedurende de film kampt met flinke onderdrukking. Moonlight, goed voor acht Oscarnominaties (waarvan er één per ongeluk bijna naar La La Land ging), is gebaseerd op het korte toneelstuk In Moonlight Black Boys Look Blue van Tarell Alvin McCraney. Het vaak treurige leven van Chiron wordt begeleid door de muziek van de componist Nicholas Britell, die eerder al soundtracks componeerde voor de fims 12 Years A Slave, The Big Short en Vice. Voor deze film ontving Britell zijn eerste Oscarnominatie. Dat is terecht, want zoals de The New York Times al schreef: “Nicholas Britell’s subtle score is both surprising and perfect.”

Marriage Story

Marriage Story zit vol met fantastisch acteerwerk van Adam Driver en Scarlett Johansson. Het is een prachtig en aandoenlijk echtscheidingsdrama én liefdesverhaal van Noah Baumbach. De (in opdracht geschreven) liefdesbrieven vertellen het verhaal en raken de kijker iedere keer: “What I love about Charlie. He loves being a dad. He loves all the things you’re supposed to hate, like waking up at night.” “She knows when to push me. And when to leave me alone.” Componist Randy Newman speelt in de soundtrack het ene moment lichtvoetig en teder, het andere moment somber en zwaar. De melancholische klanken weerspiegelen het huwelijk van de hoofdpersonen. Deze Netflix-nieuweling is fijn om naar te luisteren én kijken.

Goodfellas

Deze film is gebaseerd op het boek Wiseguy van Nicholas Pileggi, een boek dat gebaseerd is op het waargebeurde levensverhaal van maffialid Henry Hill (Ray Liotta). “I know I’d go from rags to riches, if you would only say you care. And though my pocket might be empty, I’d be a millionaire.” Het openingsnummer van de film, Rags To Riches van Tony Bennett, dekt gelijk de lading: Henry is een jongen uit een gezin zonder veel geld. Hij wil graag deel uitmaken van de gangsterscene in zijn stad en gaat als loopjongen aan het werk. Naarmate de film opbouwt, beklimt hij de maffialadder, totdat hij meer geld heeft dan hij kan uitgeven. Henry gaat van vodden naar centen en wordt langzaam het criminele circuit ingezogen. Goodfellas is de natte droom van iedere man – en ook van menig vrouw.

The Holiday

Een klassieker! De Amerikaanse Amanda verbreekt haar relatie, omdat ze heeft ontdekt dat haar vriend vreemdgaat. Aan de andere kant van de wereld, in Engeland, stort Iris zich zonder succes op haar baas. Die kondigt namelijk aan dat hij gaat trouwen met een ander. De twee vrouwen hebben beiden behoefte aan een nieuwe plek, een uitdaging. Ze komen met elkaar in contact via een woningruil-website. Ze besluiten een huizenruil te doen en vertrekken, zonder enig plan, naar de andere kant van de oceaan. Deze feelgood kerstfilm is een goede manier om in de kerstsferen te komen. Een script om van te lachen én huilen, met twee heerlijke actrices op het doek. 

Zit er niets voor je tussen? Lees dan eens dit artikel

Dit vind je misschien ook leuk...