Het verschil tussen een mobiel abonnement en sim only
Gadgets Media Mobile

Het verschil tussen een mobiel abonnement en sim only

Je ziet op televisie en op het internet veel advertenties en reclames langs komen van telefoonproviders, telefoonwinkels en aanbieders van sim kaarten. Je bent je aan het oriënteren op wat voor jou de beste telefonie oplossing is en ziet door alle marketingbomen het bos niet meer. In dit artikel leggen de belangrijkste verschillen tussen een mobiel abonnement en een sim only abonnement aan je uit en geven we een aantal voorbeelden voor welke variant je het beste kunt kiezen als de situatie op jou van toepassing is.

Een sim only mobiel abonnement vergelijken met een vast abonnement bij een telefoonprovider heeft pas zin als je weet type klant jij bent. Ben je een echte ouderwetse beller die niets liever doet dan uren en uren telefoneren met vrienden en familie of moet je juist zakelijk heel veel telefoontjes plegen, dan past een ander abonnement bij je dan wanneer je een moderne surfer bent die de telefoon echt als internetmedium waarop je dagelijks appt, je socials checkt en bijvoorbeeld spelletjes speelt.

Wat is wat?

We zullen je even op hoofdlijnen uitleggen wat het verschil is tussen een volledig telefonie abonnement en een sim only abonnement. Bij een volledig abonnement spreek je met een telefonie provider zoals bijvoorbeeld KPN, Ziggo of Vodafone af dat je maandelijks een vast bedrag betaald voor een bundel die elke maand bestaat uit hetzelfde aantal belminuten, sms berichten en internetdata, als zijn er ook mobiele providers die enkel een belbundel of juist een databundel verkopen. Vaak mag je bij het afsluiten van een volledig abonnement een nieuwe telefoon met korting uitzoeken.

Bij een sim abonnement koop je alleen een simkaart waar een telefoonnummer aan gekoppeld is. Wil je bellen, appen of netflix streamen dan zul je je tegoed apart bij moeten kopen. Het voordeel daarvan is dat je flexibeler bent en per maand andere keuzes kunt maken in het kopen van tegoed, het nadeel is dat je vaak duurder uit bent want je bundels gaan er zonder dat er erg in hebt best rap doorheen.

Sim only abonnement vergelijken

Wanneer je weet hoe jij je mobiele telefoon het liefst en het meest gebruikt is het voordat je een keuze maakt zeker de moeite waard om eens te onderzoeken of het loont om een abonnement af te sluiten Een sim only abonnement vergelijken met een volledig abonnement kost vaak maar een paar minuten van je tijd.

Dit vind je misschien ook leuk...