v
Lifestyle

Zo behoud je het teamgevoel op afstand

Thuiswerken is het nieuwe normaal voor veel bedrijven. Een aantal werken weer op kantoor, terwijl de andere helft thuis aan het werk is. Maar hoe zorg je er dan voor dat het teamgevoel blijft en hoe stuur je een team aan? Thuiswerken kan misschien de indruk wekken dat het teamgevoel minder wordt, maar dit kan ook juist een voordeel zijn. Hoe bewaar je dan samenhorigheid, loyaliteit en blijf je met elkaar in contact? Houd rekening met de volgende tips:

Een online chat programma

Met een intern communicatie tool kun je altijd op afstand met elkaar communiceren. Met een programma als Microsoft Teams, Slack en Rocket Chat wordt dit erg gemakkelijk gemaakt. Het maakt niet uit waar je inlogt, want je kunt overal privé berichtjes sturen naar collega’s. Hierbij blijf je altijd van iedereen op de hoogte en kun je ook zien wanneer iemand is ingelogd.

Zorg voor standaard check-ins

Om te zorgen dat iedereen de dagelijkse structuur aanhoudt kun je zorgen voor een dagelijkse check in. Hierdoor weet je dat iedereen aanwezig is, maar is ook de structuur binnen het team aanwezig. Je weet wanneer je jouw collega’s kunt raadplegen voor vragen. Laat bijvoorbeeld iedereen ’s ochtends een bericht sturen in de groepschat zodat je weet wie er is.

Stimuleer sociale interactie

Omdat je tegenwoordig niet meer met z’n allen op kantoor zit, is het juist belangrijk om de leuke conversaties te blijven houden. Dit kan natuurlijk ook gewoon online. Plan een online vrijmibo en maak een leuke quiz. Zo blijft iedereen betrokken bij het bedrijf en zie je elkaar in de online meeting. Ook als er iemand jarig is kun je even een online koffie momentje inlassen om er even gezamenlijk bij stil te staan. Het is namelijk erg belangrijk om betrokken te blijven bij elkaar! Wil jij je werknemers even een hart onder de riem steken? Stuur ze dan een leuk presentje thuis voor hun inzet. Bekijk deze site voor ideeën. 

Dit vind je misschien ook leuk...