hoe kies ik een boek
Books Media

Leesinspiratie: Hoe kies je een leesboek dat goed bij je past

Een goed boek uitkiezen en lezen. Het lijkt misschien simpel. Maar hoe weet je als beginnende lezer welke boeken leuk zijn om te lezen of welke genre er het beste bij je past. Om je in de wereld van literatuur en boeken wat wegwijs te maken hebben we hier wat tips voor leesinspiratie

Beginnen met lezen

Je bent misschien nog maar net gestart met lezen en wellicht loop je met de vraag rond welk boek past bij mij? Een hele nieuwe wereld aan literatuur en boeken gaat voor je open. Wat ervoor zorgt dat je door al die boeken door de bomen het bos niet meer kunt zien.Je denkt nu misschien hoe kies ik een boek?
Begin eerst eens met een bezoek aan een bibliotheek. Boekhandel of boekenmarkt en pak gewoon eens een willekeurig boek en lees eerst eens de korte tekst op de achterkant of op de flap van het boek. Er staat een korte samenvatting van het verhaal of boek op beschreven. Waar je al gelijk een goed en duidelijk beeld door krijgt of het verhaal of boek je aanspreekt. Op die manier lukt het je om een goed boek uit te kiezen.

beginnen met lezen

Lees ook eens de eerste bladzijdes van een boek

Wat ook een optie is als je met de vraag rondloopt Hoe kies ik een boek? Lees de eerste paar bladzijdes van een roman of thriller of wat voor boek je ook uit het rek of kast pakt. In de meeste gevallen is het namelijk zo dat je na een paar pagina’s direct weet of het verhaal je aanspreekt.

Zoek op internet naar boeken die goed passen bij je persoonlijk voorkeur

Hou je van romans, thrillers of non-fictie? Een goed boek uitkiezen is soms best lastig. Je kan op internet op zoek gaan naar websites die jou hierbij kunnen helpen. Door dat je hier je voorkeur qua boeken aan kan geven laat de site automatisch een lijst zien met boeken die je wellicht aanspreken. Boeken die goed bij je passen en waar je waarschijnlijk gelijk in wil beginnen met lezen.

welk boek past bij mij

Tips over goede auteurs en boeken van familie, vrienden en kennissen

Het komt je vast wel bekend voor een vriend of familielid die tegen je zegt. Dat boek moet je echt eens lezen. Het is werkelijk een prachtig verhaal en echt iets voor jou. Niet al deze boekentips zijn misschien iets voor jou. Maar je kan wel kijken bij deze tips welk boek past bij mij?

Dit vind je misschien ook leuk...