blaasontsteking voorkomen voeding
Health

Hoe voorkom je best een blaasontsteking

Als het slijmvlies van de blaas ontsteekt, dan spreekt men van een blaasontsteking. Dit is zeker niet kwaadaardig, maar wel een nare en soms ook pijnlijke aandoening. Vaak wordt gedacht dat je ergens een kou hebt opgelopen door een korte broek of korte rok te dragen, maar niets is minder waar. Meestal wordt het veroorzaakt door bacteriën. Hieronder volgen enkele tips die je in acht kan nemen om een blaasontsteking voorkomen te vergemakkelijken en te verlichten.

Een blaasontsteking voorkomen doe je door doeltreffend advies op te volgen

Iedereen weet dat water drinken belangrijk is, dat is ook zo bij een blaasontsteking. Door 1,5 liter a 2 liter water per dag te drinken, spoel je de bacteriën sneller weg. Je hoeft niet te overdrijven maar gewoon regelmatig drinken is zeker aan te raden. Ook als je moet gaan plassen, is het van groot belang je blaas volledig leeg te plassen en het plassen zeker niet uit te stellen. Dat werkt immers tegen en zo ontstaat er dus tegenwerking wat kan lijden tot deze ongemakkelijke infectie. De juiste hygiëne hanteren is vaak cruciaal. Zorg dat je altijd van voren naar achteren schoonveegt. Als je dit andersom doet, kan het zijn dat er in de vagina of urinebuis de boosdoeners binnendringen door gewoon een verkeerde beweging. Dit wordt ons van kleins af aan aangeleerd en bestaan hier nog veel foutieve handelingen over.
Het klinkt misschien vreemd maar een blaasontsteking voorkomen, kan ook heel eenvoudigweg door het dragen van katoenen ondergoed en het vermijden van strakke broeken. Na het vrijen plassen, is vaak een aanrader. Een blaasontsteking voorkomen is niet zo eenvoudig denk je misschien, maar alle beetjes helpen. Het gaat tenslotte toch om je gezondheid.

Het effect van voeding op een blaasontsteking

Voeding kan ook bijdragen tot het krijgen van deze onaangename aandoening. Vermijd daarom gesuikerde voedingsmiddelen zoals gebak en snoep. Frisdrank is ook gesuikerd. Koffie en thee geeft ook negatieve invloed. Citrusvruchten zijn dan weer gezond maar niet als het op een urineweginfectie aankomt. Een blaasontsteking voorkomen voeding die helpt is wel degelijk ongezoete cranberry sap, liefst biologisch. Het drinken van dit sap helpt ook pijn blaasontsteking verzachten. Dus zo zie je maar en water helpt ook uiteraard. Veel water zorgt ervoor dat de urine terug lichtgeel wordt en spoelt de vuile microben weg en zo wordt het ook draaglijker. Een blaasontsteking voorkomen doe je ook door geen alcohol te drinken en pittige kruiden aan de kant te laten.

Pijn blaasontsteking verzachten

Niet alleen cranberry sap helpt om minder last te hebben van de ontsteking maar het werkt ook doordat er in dit sap bepaalde stoffen zitten waardoor de bacteriën aan de wand van de blaas of urinebuis komen te zitten.
Er bestaan ook pillen met cranberryextract maar puur sap is al ruimschoots voldoende. Vaak wordt door een dokter medicatie voorgeschreven of in de ergere gevallen antibiotica. Dus eenvoudig gezegd, een blaasonsteking cranberry helpt dus echt. Het drinken van thee is niet aan te raden maar gemberthee kan wel helpen om de ontsteking te verminderen. Check toch altijd goed bij een dokter want gember kan soms neveneffecten veroorzaken in combinatie met bepaalde medicatie.

Conclusie

Ben je een bourgondiër en heb je een urineweginfectie dan kan je maar beter geduld hebben. Een bourgondische levensstijl helpt namelijk niet, een blaasontsteking voorkomen voeding geneest op een natuurlijke wijze. Minder rijkelijk voedsel eten en meer cranberry sap drinken. Onthou vooral, tegen een blaasonsteking cranberry geneest HERE WE COME.

Dit vind je misschien ook leuk...