wel of geen hard to get spelen
Love & Relations

Wel of niet hard to get spelen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik speel nooit hard to get. Sterker: voor de juiste persoon ben ik misschien zelfs heel easy to get!

Hard to get

Eigenlijk weet je meestal na een eerste date al wel of je verder wilt met iemand of niet. Nee, niet meteen voor de rest van je leven, maar een paar eerste vlinders moet je toch al wel voelen na die eerste koffie date of kroegentocht. Het is voor mij nooit de vraag geweest: of wel of geen hard to get spelen. Of je kunt me krijgen, of niet, daar is niet gespeelds aan. Waarom een prille relatie om zeep helpen door niet eerlijk te zijn over je gevoelens en de ander het idee te geven dat je eigenlijk geen interesse hebt?

Eigenlijk-te-kleine-hakken

Nu hoor ik je sputteren: “Maar een beetje moeite mogen ze toch wel voor me doen? Ik heb mijn mooiste jurkje aangedaan, drie lagen mascara aangebracht voor volle wimpers en mijn voeten doen nog pijn van die eigenlijk-te-kleine-hakken die ik niet kon laten staan afgelopen summer sale….”

Ja, natuurlijk verdienen jouw mooie jurkje, volle wimpers en pijnlijke voeten waardering! Een heleboel waardering zelfs! Wel of geen hard to get spelen kan een prachtig onderdeel van de verleiding zijn. Spelen is immers flirten! Maar hou het wel bij plagen en neem jezelf niet te serieus.

Mannen zijn jagers

Mannen die vallen op hard to get girls, houden van de jacht. Voor de vrouw is het leuk: al die aandacht, die complimenten, de moeite. Heerlijk, zo’n man die enorm veel moeite doet om jou te verleiden, om jou mee op date te krijgen. Waarom zou je meteen toegeven, als je het spel ook veel langer kan laten duren? Mijn liefdesadvies aan jou: je hoeft niet te spelen, je kunt ook gewoon eerlijk zijn. Een jager verslindt zijn prooi en is het daarna snel vergeten.

Easy to get

Waarom je naar dit liefdesadvies zou luisteren? Ik heb inmiddels de man van mijn dromen gevonden. Een schat van een man, alleen niet echt een jager. Het kostte hem al zijn moed om mij mee uit te vragen: en wat ben ik blij dat ik ja heb gezegd. Had ik hard to get gespeeld, dan waren we nooit in die obscure dorpskroeg beland waar we ver na sluitingstijd uit gegooid werden omdat we maar niet konden stoppen met praten. Soms is easy to get echt een beter idee!

Dit vind je misschien ook leuk...