balkon inspiratie
Living Outdoor Living

Tips en inspiratie bij het inrichten van je balkon

Zoek je naar balkon inspiratie? Je wilt je terras klaarmaken voor de zomer? Er zijn veel leuke ideetjes te verzinnen. Zo geniet jij op warme dagen van het heerlijke buitenleven. Ook op je balkon.

Planten op je balkon

Je wilt je balkon of terras klaarmaken voor de zomer? Kies dan zeker voor planten. Daar krijg je nooit spijt van. Dit kan ook prima op je balkon. Kies voor sierplanten. Of wat denk je van kruiden? Tijdens de voorbereidingen voor je maaltijd loop je naar je balkon en je plukt de kruiden die je nodig hebt. Heb je een vrij klein balkon, overweeg dan om planten op te hangen.

Balkon inrichten met een loungehoek

Wil je uitgebreid ontspannen op je balkon, zorg dan voor een fijne loungehoek. Allereerst kijk je dan naar de vloer van je balkon. Alleen beton vind je vast niet bij een loungehoek passen. Wat denk je van vlonders of een gezellig kleed? Is jouw balkon groot, dan kun je een loungebank nemen die redelijk van afmetingen is. Vaak zijn balkonnetjes echter niet heel groot, kies dan bijvoorbeeld voor een 2-zitsbank. Dan kun je toch heerlijk chillen. Krijg je bezoek, dan plaats je er gewoon een aantal stoelen bij.

Sfeerverlichting

Jij houdt wel van het rekken van de avonden? Zeker als het lang warm en licht blijft in de zomermaanden? Kies dan voor bijvoorbeeld led-lampjes, een lichtsnoer en kaarsen. Zo heb je ook na zonsondergang nog meer dan voldoende sfeer op je balkon. Vind je het toch te snel afkoelen? Zorg er dan voor dat je een aantal plaids of een lekkere dikke deken binnen handbereik hebt. Met deze balkon inspiratie komt het de komende zomer helemaal goed op jouw balkon. Nodig je vrienden uit en maak er onvergetelijke momenten van.

Balkon inrichten volgens jouw eigen stijl

Maak van je balkon een verlenging van je huiskamer. Houd jij van strak en modern? Dan kan dat ook op je balkon. Is landelijk en romantisch meer waar jij je prettig bij voelt? Kies dan voor accessoires die dat gevoel bij je oproepen. Zo voel je je ook op je balkon volkomen op je gemak en kun je heerlijk ontspannen na een lange dag werken.

Dit vind je misschien ook leuk...